Srđan Đoković o Jokićevom "ne" reprezentaciji: "Treba se zaustaviti na tome..."

Otac srpskog tenisera kaže da sigurno postoji neki razlog zbog kojeg je zvezda Denvera odustala od nastupa u Tokiju

  • 48
Srđan Đoković, Nikola Jokić

Foto: TV Prva, Tanjug/AP

Veliku buru u srpskoj sportskoj javnosti podigla je odluka Nikole Jokića da ovog leta ne nastupi za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Brojni navijači iz naše zemlje nisu imali razumevanja za trenutno najboljeg košarkaša na planeti i izrazili su negodovanje zbog te odluke putem društvenih mreža.

O odluci Jokića da ne nastupi za Srbiju pričao je i otac Novaka Đokovića, Srđan u Jutarnjem programu TV "Prva". Kaže da je jako srećan što je momak iz Sombora ostvario tako veliki uspeh u NBA ligi i da ga ne treba "juriti" zbog odluke koju je doneo.

- Ovako mala zemlja sa ovako fantastičnim sportistima, ovako uspešnim u svetu. Imamo najboleg tenisera na svetu, košarkaša, vateprolistu... To je neverovatno. To što je uradio Nikola Jokić je fantastično. Među tim ljudima u Americi, on je došao iz siromašne zemlje i napravio čudo neviđeno, postao je najbolji među njima. To je sjajna stvar i treba ga podržati. Za to što nije prihvatio poziv da igra za reprezentaciju, sigurno postoje neki razlozi koji mu nisu dozvolili da to uradi. Ja ga ne bih okrivio za to, jer tako je kako je. Možda je povređen, kako da znate, pa neće to da kaže, vrhusnki je sportista, pronosi slavu Srbije, mislim da je to njegova stvar. Treba se zaustaviti na tome - rekao je Srđan Đoković.

Podsetimo, selektor Igor Kokoškov izjavio je kako će još jednom razgovarati sa Nikolom Jokićem, kako bi saznao koji su razlozi "otkazivanja" reprezentacije. Videćemo da li će zvezda Denvera posle toga možda i promeniti odluku.

Video: Kokoškov: Žao mi je, poštujem odluku Posle Jokića još 2 srpska NBA igrača odjavila reprezentaciju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile 2

    18. jun 2021 | 11:02

    Da je prošao dalje u playoff-u imao bi snage da igra a za reprezentaciju nema!Nije ti dobro dragi moj Jokara ,ne želim ti zlo ali vrati se to samo po sebi.Znaš li koliko si samo dece razočarao ,znam da nije lako ali moraš nositi taj pritisak i teret najboljeg ,pogledaj samo Djokovica sa čime se sve nosi!Nećeš ti igrati 40 min u reprezentaciji ,ima tu još MVP-a

  • Bokara

    18. jun 2021 | 10:50

    Treba se na tome zaustaviti i više nikada ga ne pozvati da igra za reprezentaciju.

  • Mačva

    18. jun 2021 | 11:09

    I za prošli poziv je jedva prihvatio to svoje zvanje može da obesi mačku o rep kad je nikakav čovek kako Nole uvek se svuda pojavio i ispoštovao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA