≫ 

Košarkašice uništile Grčku: Odigrale sjajan meč, vodile sa +40 i upisale drugu pobedu na Evrobasketu

Izabranice Marine Maljković igraju još samo protiv Crne Gore u grupnoj fazi

  • 4
košarkašice srbije Foto: MN Press

Nakon drame u jučerašnjem meču protiv Italije, košarkašice Srbije u podnevnom terminu danas nisu imale nimalo poteškoća protiv Grkinja. Od samog starta zadale su ritam koji rivalke nisu uspele da isprate, a na kraju su upisale veoma ubedljivu pobedu, koja im faktički garantuje mesto u narednoj fazi. Koliko su izabranice Marine Maljković "samlele" današnjeg protivnika govori i podatak da je u jednom momentu bilo +40 - 51:85.

Naravno, posao nije obavljen do kraja i za prvo mesto u grupi biće potrebna pobeda i protiv selekcije Crne Gore, koja će se nešto kasnije sastati sa Italijankama. Naše južne komšije su savladale Grčku u prvom kolu.

Govoreći o najefikasnijim košarkašicama, istakla se Aleksandra Crvendakić sa 13 poena, dok je Dajana Butulija ubacila dva manje. Jedino one su bile dvocifrene, a pratila ih je Ivon Andreson sa devet poena, dok su Saša Čađo i Nevena Jovanović postigle po osam poena. U poraženoj ekipi samo je Artemis Spanos bila dvocifrena sa 10 poena.

Grčka se mnogo mučila sa našom odbranom, ništa nije mogla da pogodi ni iz reketa, pa ni sa distance. Procenti šuta naših rivalki bili su mizerno niski, toliko da je u jednom momentu na semaforu pisalo nestvarnih 50:19 za Srbiju. Bio je ovo potpuno drugačiji meč u odnosu na onaj koji smo gledali juče protiv Italijanki i drama je samim tim izostala.

Krenulo je serijom 0:9 za reprezentaciju Srbije, posle čega smo videli blago "buđenje" Grkinja. Međutim, ono je potrajalo jako kratko, pošto je druga deonica bila potpuno skandalozna za naše rivalke, koje su postigle samo tri poena za čitavih 10 minuta. Za to vreme, prednost izabranica Marine Maljković "narasla" je do +24.

Činilo se da naše košarkašice neće moći dalje od +37 do koliko su "dogurale" u trećoj četvrtini, pošto se Grčka vratila serijom 12:2. Međutim, Helenke su nastavile svoju katastrofu u poslednjoj četvrtini u kojoj su ponovo odigrale tragično na obe polovine terena, čime su gotovo izvesno potpisale ispadanje sa ovog Evropskog prvenstva.

Video: Ana Dabović: Znale smo da nas čeka teško i naporno leto, zato su i pripreme takve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    18. jun 2021 | 14:14

    I ova vest ce da ima najvise 3-4 komentara a Jokic i konjce imaju i po 100.Nesto tu nije u redu.

  • D. M.

    18. jun 2021 | 15:54

    Bravo za devojke, i jedno veliko hvala za odnos prema reprezentaciji!! Devojke su se uvek odazivale, a dolazile su i tik posle operacija, tik posle porođaja, povređene, bolesne, ali ih ništa nije moglo sprečiti da igraju za Srbiju!!! Ne znam samo vide li to raznorazne zvezdice, ma oni su nebitni, još jednom bravo i hvala za sve što ste pružale i što i dalje pružate za reprezentaciju!!

  • Jović

    18. jun 2021 | 17:01

    Čestitke devojkama i celom stručnom štabu. Odigrale su odlično. Nažalost nisam gledao,a gledaću derbi sa Crnom Goru. Bravo lepotice srećno u drugoj fazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA