Neće se vratiti u Crvenu zvezdu za narednu sezonu: Dušan Ristić karijeru nastavlja u Španiji

On će godinu dana igrati za ekipu Fuenlabrade

  • 6
dušan ristić Foto: MN Press

Mnogi navijači Zvezde voleli bi da ponovo u svojim redovima vide Dušana Ristića, ali im se ta želja ni ovog leta neće uslišiti. Nakon nastupa u Srbiji, SAD-u, Italiji i Rusiji, košarkaš koji igra na poziciji centra otišao je put Španije.

On je postao najnoviji košarkaš Fuenlabrade, sa kojom je potpisao ugovor na godinu dana, zvanično je objavljeno na sajtu španskog kluba. Treba se podsetiti da mnogo toga veže našu košarku sa ovim gradom, a pogotovo sa Partizanom.

Pokušaće Dušan Ristić tu vezu dodatno da učvrsti. Karijeru je počeo u FMP-u odakle je otišao u Arizonu gde je studirao četiri godine između 2014. i 2018. godine. Po povratku u Evropu nastupao je za Astanu, Brešu, a prošle godine je igrao za Avtodor iz Saratova za koji je prosečno postizao 13 poena uz sedam skokova u VTB ligi.

Nekoliko puta kroz prethodne dve sezone kroz medije se provlačila priča o navodnom interesovanju Crvene zvzede za njegove usluge, ali od toga očigledno neće biti ništa. Dejan Radonjić okrenuo je glavu na drugu stranu i polako će pokušati da sastavi slagalicu za narednu sezonu.

Video: Dušan Ristić objasnio plan Zvezdine klupe za poslednji napad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    18. jun 2021 | 14:42

    Katastrofa! Ristića pustili bez sanse da na terenu pokaze sta zna. Djordjevica iz fmp-a pustili u igokeu. Prosle godine zvezda odbila Apica. Ljudi iz zvezde i fmp-a vise ne znaju sta rade. Prepuni smo stranaca, unistavamo domacu kosarku, deca nam propadaju, odlaze u inostranstvo sa 16,17 godina, uzimaju tudja drzavljanstva i ne igraju za reprezentaciju Srbije. Klubovi nam punih nekih Izundua, Hendsa, Jonesa, Rocestia, Obrajanta, Terija koji nisu ni za kls! Sramota!!!

  • Rasomon

    18. jun 2021 | 14:24

    Greška, Ristic je dobar i trebao nam je!

  • Neko

    18. jun 2021 | 14:45

    E do mojega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA