≫ 

Drama u Atlanti: Povreda Bogdana, umalo tuča na terenu, Siksersi izborili majstoricu

Uzbudljivo je bilo u šestom meču polufiala istočne konferencije

  • 12
Atlanta  - Filadelfija Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Atlante imali su , teniskim žargonom rečeno, meč loptu na svom terenu za odlazak u finale konferencije, ali su poraženi od Filadelfije 104:99 čime je serija izjednačena na 3:3.

Sledeći meč igra se u Filadelfiji u nedelju.

Bogdan Bogdanović je igrao 28 minuta i postigao samo 7 poena uz po dva skoka i dve asistencije. Ponovo je Tre Jang bio lider sa 34 poena, i falio mu je Bogdan sa podrškom, ali je ona izostala ovoga puta.Doduše, Bogdan se povredio u prvom poluvremenu, ali ne teže, pa je kasnije nastavio meč, ali nije bio na visini zadatka.

Atlanta  - Filadelfija Foto: AP/Tanjug

Na drugoj strani Set Kari, Tajriz Makei i Tobajas Heris spasili su sezonu Filadelfije. Kari je postigao 12 poena u seriji Siksersa za 14: 0 za početak treće četvrtine, donoseći prvo vođstvo u šestoj utakmici protiv Atlanta Hoksa.

"Jastrebovi" iz Atlante su u prvoj četvrtini ubacili čak 29 poena i imali su 7 poena razlike, Tre  Jang je već do poluvremena sakupio 20 od svoja 34 poena i sedam od 12 dodavanja.

Kari, Makei i Heris održavali su Sikerse u igri. Kombinovali su 29 poena 12 od 23 u prvom poluvremenu, dok su njihovi saigrači iz Filadelfije - uključujući sve NBA talente Džoela Emida i Bena Simonsa  postigli 18 poena. Sikersi su uspeli da ostanu u okviru 51-47 posle dve četvrtine, uprkos tome što su sa terena šutirali 41%, i samo 31%  za 3 poena.

Zatim je usledio juriš Filadelfije na početku trećeg perioda. Serijom koja je već opisana uspeli su da preokrenu rezultat na 66:56 i da tu razliku održavaju do kraja.

Tokom meča bilo je dosta varnica pa se umalo desila tuča kada je Embid tražio da sudija svira faul u napadu na njemu. Došlo je do koškanja više igrača na terenu, ali se na kraju sve smirilo.

Video: Jokić isključen, a Denver počišćen, da li je MVP zaslužio ovakav tretman sudija: Skandal za kraj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bolji bi u Evropi

    19. jun 2021 | 08:44

    Dečko je promasaj! Prazan bazen ne moze da pogodi! Mada je bolje odigrao ovu utakmicu. Sad je imao 7 poena,a prošlu 6...

  • Mane

    19. jun 2021 | 08:28

    Bogdan nema energije

  • Putin R.S

    19. jun 2021 | 10:22

    Skoro svaku utakmicu daje ovoliko poena. Dobija minutazu i ne ume da je iskoristi, a u naslovima "Bogdanovic odigrao vrlo dobro 7 poena, 12, 10, 11, ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA