≫ 

Jokićev napet dan na hipodromu: Slavio trijumf svog grla kao pobedu Denvera, poklonio se džokeju

Nikolino grlo Brenno Laumar osvojilo je glavnu nagradu trke u Somboru na veliku radost srpskog košarkaša

  • 59

Miran subotnji dan u vojvođanskoj ravnici, na ulici Sombora tek poneki pešak namernik ili radnik koji prvog dana vikenda završava svoje poslove. Vrućina je rasterala i onih nekoliko ljudi, koji su želeli da se prošetaju širokim ulicama najvećeg grada na severo-zapadu Bačke. Ništa ne nagoveštava da se odmah posle ručka, sa početkom od 16.00 časova, održava tradicionalna Trka za nagradu grada Sombora na hipodromu.

A tamo pune tribine, što nas je kratko podsetilo na doba pre koronavirusa. Razdragana lica čitavih porodica sa decom za jedan trenutak su se promenila kada se kraj staze pojavio najbolji košarkaš NBA lige za ovu sezonu - Nikola Jokić.

Svi su okretali glavu i pratili Nikoline reakcije, što i ne čudi. Na ovogodišnjoj manifestaciji u Somboru, koja se sastojala iz šest trka, takmičilo se ukupno šest grla iz Jokićeve ergele, odnosno Konjičkog kluba "Vojvođanin". A dva su uspela da osvoje prvo mesto, no krenimo redom.

Na tribinama hipodroma u Somboru se pored Nikole mogla primetiti i njegova kompletna porodica, koja je podržavala trkače koji su se po jako visokim temperaturama danas takmičili. Krenulo se prvom trkom pod nazivom "Utsuri de Gerberoy" po grlu koje je kupljeno 2009. godine i koje je ostvarilo ogromne uspehe. Jokićeva ergela je imala jednog konja u konkurenciji njih devet pod imenom Belle Marguerite, a srpski košarkaš koji se tada još nije pojavio na tribinama morao je da se zadovolji petim mestom.

U drugoj trci je nastupilo grlo Play the Game, koje je bilo drugo u konkurenciji ukupno šest trkača, dok Konjički klub "Vojvođanin" u trećoj trci nije imala predstavnika. Tada kreće onaj najzanimljiviji deo trke, kada je Nikola konstantno bio prisutan uz stazu i aktivno učestvovao navijajući za svoje konje.

Četvrta po redu bila je naročito interesantna. Po reakcijama Nikole tokom i posle trke videlo se koliko mu je pobeda Charisma Spritza bila važna. Najbolji srpski košarkaš hvatao se za glavu, jer je na delu bio foto-finiš između ovog i još jednog grla. Nakon detaljnog pregledanja snimka, utvrđeno je da je njegov konj pobedio i usledila je velika radost. Prvo je podigao ruke uvis, a onda je potrčao ka svojem ljubimcu i zagrlio ga uz aplauze publike.

Nikola Jokić Sombor trke konja

Foto: Milena Đorđević

Nikola Jokić, Trke konja u Somboru

Foto: Milena Đorđević

Nikola Jokić, Trke konja u Somboru

Foto: Milena Đorđević

Nikola Jokić, Trke konja u Somboru

Foto: Milena Đorđević

Nikola Jokić, Trke konja u Somboru

Foto: Milena Đorđević

Došlo se potom do pete trke, koja je imala poseban naziv "Pehar grada Sombora". Ona je imala ukupan nagradni fond vredan 100.000 dinara, a mogli su se takmičiti samo konji sa tri godine ili stariji i uz zaradu u karijeri većoj od 5.000 evra. Nikolino grlo pod nazivom Brenno Laumar dugo je bilo u zaostatku na trećem mestu, gotovo jedan i po krug. Međutim, u poslednjih 500-600 metara, pravo niotkuda krenulo je da ubrzava i sustiglo je i prestiglo sve ostale.

Ponovo je Nikola prišao svom grlu, a na sto porodice Jokić na kraju je postavljen onaj najveći pehar, pored već jednog srebrnog osvojenog u prethodnoj trci. Na njihovu žalost, u poslednjoj trci nije došao još jedan, pošto je grlo Donita Ferm zauzelo drugo mesto, a Sanrio je bio tek pretposlednji.

Svakako to nije pokvarilo raspoloženje srpskog košarkaša, pa ni brojnog gledališta, koje je navijalo većinski za ergelu Konjičkog kluba “Vojvođanin“, a Jokićeve reakcije možete pogledati u video snimku na početku vesti i u galerijama koje možete da pogledate u okviru vesti.

Narednih dana na Telegraf.rs imaćete priliku da pročitate šta smo sve još zabeležili u Somboru, gradu MVP-ja NBA lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    19. jun 2021 | 20:49

    Nek čovjek uživa u onom što voli. A što se tiče košarke, bilo bi mu bolje da kaže da nije zainteresovan za reprezentaciju, i nema ljutnje. Ovako, izgovori samo ga degradiraju i ne idu u njegovu korist. Čist račun, duga ljubav.

  • Brundo

    19. jun 2021 | 23:16

    Luis Skola od 41.godine i Pau Gasol od 40. ce igrati na OI za Argentinu odnosno Spaniju.U kvalifikacijama za OI ce igrati Luka Doncic i Bojan Bogdanovic.

  • Pera

    19. jun 2021 | 20:52

    Zar ne čuva ženu ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA