≫ 

Revolucionarne promene u KLS: Partizan i Zvezda igraju od starta, imaćemo dve grupe od po 10 timova

Preostalo je da se ova odluka samo ozvaniči

  • 8
KK Partizan - KK CRvena zvezda Kup Koraća 2021

Foto: MN Press

Velike promene nas čekaju u Košarkaškoj ligi Srbije od naredne sezone. U planu je uvođenje potpuno novog sistema takmičenja, kakav do sada na našim prostorima nismo imali prilike da gledamo, odnosno jesmo u Drugoj muškoj ligi Srbije u minuloj takmičarskoj godini, ali i u znatno manjem obimu.

Kako se može čuti i kako prenosi Mozzart Sport, u planu je da se uvede sistem sa 20 klubova, nakon čega će se oni podeliti u dve grupe od po 10 ekipa, pa bismo imali dve divizije. Predlog će se naći na dnevnom redu naredne sednice i videćemo da li će dobiti podršku.

Prema ovom modelu, promociju u viši rang bi izborila još dva kluba iz Druge muške lige Srbije uz Slodes i Zdravlje iz Leskovca. Ako bismo se vodili rezultatima iz ove sezone, to pravo bi ostvarili Fair Play iz Niša i Klik iz Arilja, što bi bio veliki povratak košarke u najveći grad na jugu Srbije i dodatno ojačavanje centara u zapadnom kraju naše zemlje gde se već u Košarkaškoj ligi Srbije takmiče Sloboda iz Užica, Zlatibor iz Čajetine, Novi Pazar...

Ono što je najzanimljivije od svega - od početka bi se u ovom sistemu takmičili i Zvezda i Partizan. Ne bi to bili prvi timovi večitih rivala, već bi se kroz Košarkašku ligu Srbije testirale uzdanice iz mladog pogona, što bi im omogućilo da rastu i razvijaju se kroz igranje seniorske košarke. Kasnije bi ti isti momci mogli da dobiju šansu i u završnici KLS.

Prvenstvo Srbije već nekoliko puta u poslednjih par godina je menjalo format. Minule sezone prošireno je na 16 klubova zbog pandemije koronavirusa, a sada se bližimo novom, revolucionarnom formatu. Videćemo da li će timovi biti podeljeni na divizije prema lokaciji (zapad-istok ili sever-jug) ili po nekom drugom ključu. Ostaje da se ovaj predlog izglasa.

Video: Presrećni MVP nakon trke pomazio svog konja na hipodromu u Somboru, poklonio se i džokeju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    20. jun 2021 | 15:57

    Iz ABA Bokan lige da se istupi pa da vidim ko ce da ih gleda i prati po Baru Splitu i Zagrebu. Da nije Srpskih klubova niko ABa ne bi pratio

  • Bokinjo

    20. jun 2021 | 16:21

    Auuu, da li će bunkeraši izdržati dupli tretman?? Borba za opstanak u ABA ligi i KLS u isto vreme?!

  • blato se prosiruje

    20. jun 2021 | 15:46

    To znaci da se nesto desava u *COVICA BLATU*--to sto se pravi je ternig za zvezdu kao i za partizan..nakon toga ce se oni sastati u finalu..cirkus ko cirkus u reziji nekakvih kobajagi menadzera koji rade na unistavanje srpske kosarke na celu sa udbaskim klubom...da je zalosno..jeste..i opet BRVO JOKARA sto nieces nastupiti..danas je to svima jasnije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA