≫ 

Očekivana odluka: Ataman iza sebe ostavio Trinkijerija i uzeo trofej za najboljeg trenera Evrolige

Turski trener imao je ukupno 12 glasova od 20

  • 1
Ergin Ataman

Foto: Marko Jovanović

Sjajnu sezonu iza sebe je ostavio Anadolu Efes, a sa njim je i Ergin Ataman proglašen za najboljeg trenera od strane svih ostalih kolega. Ovo je ujedno prva nagrada "Aleksandar Gomeljski" koja je otišla u ruke turskog stratega.

Reklo bi se da je osvajanje nagrade bilo potpuno očekivano, pošto je Efes odigrao jednu od najboljih sezona u istoriji tokom koje je odveo tim do titule u Evroligi, prve ikada. Ataman je dobio ukupno 12 glasova od svojih kolega.

Iza Atamana su se u izboru našli Andrea Trinkijeri, koji je vodio Bajern, potom Etore Mesina iz Olimpije i Šarunas Jasikevičijus koji je bio trener Barselone. Mora se reći da je turski stručnjak ipak bio bez konkurencije, pošto je Efes bio najbolji u sezoni pre koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Nagrada "Aleksandar Gomeljski" dodeljuje se od sezone 2004/05, a najviše puta je uspeo da je osvoji Željko Obradović - ukupno tri. Dva puta je na čelu bio sa Panatinaikosom, dok je jednom tu čast dobio u Feneru. Duško Ivković je izabran za najboljeg trenera u sezoni 2011/12, dok je Duško Vujošević ovo priznanje "zaradio" tri sezone pre.

Video: Presrećni MVP nakon trke pomazio svog konja na hipodromu u Somboru, poklonio se i džokeju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA