≫ 

Bobi Marjanović gabaritima umirio Sombrerose, još jedna pobeda Srbije pred kvalifikacije za OI

Četvrta uzastopna pobeda Srbije u pripremi za olimpijske kvalifikacije

  • 0
boban marjanović Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfalno je rešila još jedan pripremni meč pred kvalifikacioni turnir za olimpijske igre. Četa Igora Kokoškova drugi put u samo nekoliko dana savladala je Meksiko, ovog puta je to bilo mnogo teže nego u Atini na Akropolis Kupu, ali opet bez mnogo problema, rezultatom 81:77 (17:21, 28:22, 18:14, 18:20).

Meč je obeležio Boban Marjanović sa 20 poena i 9 skokova.

Centar Dalasa bio je i jedni igrač sa dvocifrenim košgeterskim bilansom u našem timu.

Neposredno posle utakmice sa Meksikom potvrđena je informacija da će Srbija predstojeći kvalifikacioni turnir u Beogradu igrati bez pomoći dvojice izuzetno važnih igrača, rovitih Vladimira Lučića i Marka Gudurića, što je multiplikovalo kadrovske probleme naše reprezentacije koja će u borbu za tokio bez Jokića, Bogdanovića, Nedovića, pokuševskog, Smailagića...

Meksikanci su se pokazali kao odličan sparing rival našem timu, nije to bila ona ekipa iz Atine koju je Srbija glatko savladala, pregazila rezultatski. Nestvarnom serijom trojki, koje su Sombrerosi ubacivali iz napada u napad, održavali su vođstvo dobrim delom prvog poluvremena. Prednjačio je šuterski najagilniji Mendez koji je već u prvoj deonici ubacio četiri trojke iz isto toliko pokušaja.

Bekovska linija našeg tima je morala bolje, ukazao je Kokoškov svojim izabranicima na te propuste, pa je u nastavku igra našeg tima, u odbani svog koša, bila daleko efikasnija. Čim je Meksikance stao šut, Srbija je preuzela vođstvo koje je išlo i do 15 razlike, na četiri minuta pre kraja treće deonice, kada je Petrušev polaganjem krunisoa dobar period igre Orlova.

boban marjanović Foto: MN Press

Ipak, nastavak nije doneo tako lako rutiniranje posla, jer su meksikanci bili kadri da se bore do kraja.

Takav stav im je doneo i prilazak na "minus tri" poena u dva navrata, početkom poslednjeg perioda, međutim naš tim je imao pravi odgovor, brzo je vraćena dvocifrena prednost i uz manje poteškoće je održana do samog kraja.

SRBIJA - Meksiko 81:77 (17:21, 28:22, 18:14, 18:20)

SRBIJA: Bjelica 6, 6sk, 3as, Jović 8, 6sk, 6as, Dobrić 7, Anđušić 6, Marjanović 20, 9sk, Petrušev 7, Teodosić 4, 4 as, Marinković, Kalinić 6, 5as, Milosavljević 7, Lazić 5, Davidovac 3, Ilić 2.

MEKSIKO: Haimes 14, Stol 14, Kruz 8, Điron 3, Ajon 9, Estrada, Vilis, Mendez 18, Kamačo, Reina, Ramos 9, Amigo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA