≫ 

Klipersi uzvraćaju udarac: Hrvatski centar vratio Finiks u pepeo, publika zviždala Krisu Polu

Grad iz LA smanjio je prednost na 2:1 u finalu Zapada

  • 5
La Klipers - Finiks Foto: AP/Tanjug

Košarkaši LA Klipersa pobedili su Finiks sa 106:92 u trećem meču finala plej ofa zapadne konferencije i tako smanjili rezultat u seriji na 2:1. Ovo je prva istorijska pobeda Klipersa u njihovom prvom finalu konferencije do koje su ih vodili Pol Džordž sa 27 poena, 15 skokova i 8 asistencija, Redži Džekson sa 23 poena.

Odličan je bio i hrvatski centar Ivica Zubac sa 15 poena i 16 skokova, i on je jedna od prevaga na ovom meču.

Kod Finiksa nekoliko igrača je imalo dvocifren učinak, ali niko nije povukao u finišu kada se lomio meč. Deandre Ejton je ubacio 18 poena uz 9 skokova, Devin Buker je dodao 15, kao i Kris Pol koji je imao i 12 asistencija.

Zanimljivo je da je bilo 17.000 navijača na tribinama Stejpls centra koji su izviždali Krisa Pola bivšeg igrača Klipersa na početku meča.

- Nastavljamo da plovimo dalje i pokušavamo da pronađemo načine kako da budemo bolji i namećemo svoju volju protivnicima - rekao je Redži Džekson, bek Klipersa.

- Pokazali smo puno srca, puno borbe - dodao je on.

Klipersi su smanjili svoj serijski deficit na 2-1, završavajući niz pobeda u plej-ofu Sansa koji je iznosio devet utakmica.

- Naši momci nastavljaju da melju, nastave da se bore - rekao je trener Klipersa Tajron Lu.

Kavaj Lenard je ostao van tima sa uganućem desnog kolena, ostavljajući Pola Džordža da ponovo nosi sam teret. Nakon što je propustio dva ključna slobodna bacanja u porazu od jednog poena u 2. utakmici, Džordž je imao 15 skokova i osam asistencija i odigrao je odličnu utakmicu.

Sansi su vratili u tim Krisa Pola nakon što je propustio prve dve utakmice zbog NBA protokola o zdravlju i bezbednosti. Bivši Clippers, koji je srčano izviždan tokom uvodnih minuta uvoda, imao je 15 poena i 12 asistencija, ali je bio 5 od 19 sa terena.

Klipersi su preuzeli kontrolu serijom 21-3 zbog koje su u trećoj četvrtini vodili sa 71-56 čime su i prelomili meč.

Četvrta utakmica finala Zapada je u subotu uveče u Stejpls Centru.

Video: Ejton zakucao preko Hrvata za pobedu u poslednjoj sekundi: Finiks kao pravi feniks

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki V.

    25. jun 2021 | 08:48

    Kakav je MVP sinoć bio?

  • coach

    25. jun 2021 | 09:14

    Jel zna neko da li ce Kavai Lenard igrati ili je zavrsio sezonu zbog povrede? U proslosti on nikad nije igrao na silu kada je povredjen...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA