Nikad slabiji Italijani stižu u Srbiju na kvalifikacioni turnir za plasman na OI

Bez Datomea, Belinelija i Galinarija...

  • 4
Belineli, Galinari i Datome neće igrati za Italiju Foto: fiba.com

Selektor košarkaške reprezentacije Italije Mateo Saketi odredio je spisak od 14 igrača koji će u Beogradu pokušati da pomrse račune Srbiji i odu na Olimpijske igre!

Međutim, činjenica je da Italija dogo vremena nije imala ovako slab sastav posle otkaza nekolicine igrača, a gde su najzvučnija imena Nikolo Meli i Akile Polonara.

Saketiju su pred dolazak u Beograd otkazali Điši Datome, Marko Belineli i Danilo Galinari, a na spisku se nalaze: Marko Spisu (Sasari), Nikolo Manion (Golden Stejt), Stefano Tonut (Venecija), Nikolo Meli (Dalas), Simone Fontekio (Alba Berlin), Amedeo Tesitori (Virtus Bolonja), Đampaolo Riči (Virtus Bolonja), Avudu Abas (Virtus Bolonja), Rikardo Moraskini (Olimpija Milano), Mikele Ruzijer (Vareze), Mikele Vitali (Bamberg), Akile Polonara (Baskonija), Muhamet Rasul Dijuf (Ređo Emilija) i Alesandro Pajola (Virtus Bolonja).

Podsetimo, kvalifikacioni turnir u Beogradu će se igrati od 29. juna do 4. jula za kada je zakazano finale. Upravo su Italijani projektovani kao rival Srbije u meču koji donosi plasman za OI.

Azuri su u grupi sa Portorikom i Senegalom koji ima problema sa koronom, dok su rivali Srbije Filipini i Dominikanska republika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cuvajte se izdaje

    25. jun 2021 | 18:48

    Treba bit oprezan..previse zvezdasa je pozvano a to znaci da je moguca IZDAJa , to je njihov zadatak i to im je u krvi..nikako da budu u zadnjim trenutcima na terenu..ni slucajno..udbina skola je to..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA