I Danilović se oglasio zbog "bombe" u Partizanu: Povratak Željka je velika i važna stvar...

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije iz Valensije je prokomentarisao promenu na klupi crno-belih

  • 11
Predrag Danilović, Željko Obradović Foto: MN Press

Košarkaška Evropa je na nogama posle dolaska Željka Obradovića na mesto trenera Partizana. Crno-beli su dobili ono što su želeli, najtrofejniji trener u istoriji Evrope dođao je na njihovu klupu, a veoma srećan zbog toga je i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović.

On je tokom igračke karijere jedno vreme sarađivao sa čuvenim Žocom i na njegov novi posao gleda iz potpuno drugačije perspektive. Ističe da će srpska košarka imati velike beneficije zbog toga i da je potpuno drugačije kada znate da jedan od najboljih košarkaških stručnjaka na svetu radi u našoj zemlji.

Predsednika Košarkaškog saveza Srbije je vest zatekla u Valensiji gde trenutno prati završnicu Evropskog prvenstva za košarkašice u kojem se naše devojke večeras od 21.00 čas u polufinalu sastaju sa Belgijankama. Ipak, izdvojio je vreme da za Sportski žurnal prokomentariše dolazak Obradovića među crno-bele.

- Povratak Željka u Partizan je velika i važna stvar, ne samo za klub, nego i za srpsku košarku u celini. Siguran sam da će Partizan napraviti veliki iskorak uz najboljeg evropskog stručnjaka u svakom pogledu. Za našu košarku je od velike važnosti da u srpskim klubovima radi što veći broj vrhunskih stručnjaka, jer uz njih stasavaju talentovani igrači i nove generacije trenera koje će ih jednom zameniti - rekao je Danilović za Žurnal.

Zanimljivo je da su Danilović i Obradović bili saigrači u crno-belom dresu, a da se saradnja nastavila i kada je Obradović otišao u trenerske vode. Predsednik Saveza bio je igrač kod Žoca u njegovoj prvoj sezoni u Partizanu, kada je klub ostvario najveći uspeh osvojivši titulu prvaka Evrope u Istanbulu 1992. godine.

Video: Obradović: Imamo istorijsku priliku za odlazak na Olimpijske igre

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    26. jun 2021 | 13:10

    nadam se da, ce Zoc pronaci nove klince koji ce biti zvezde i kojimacemo se ponositi .. srecno i puno uspeha u radu.... isto tako bez jakog Partizana nema ni jake Zvezde ni jake srpske kosarke... navijac Zvezde ali volim Srbiju i sve nass nisu vazne boje... napred Srbija

  • Vodolijax

    26. jun 2021 | 13:46

    Ja koliko se sećam on je doživeo veliki fijasko sa našom reprezentacijom......lako je biti uspešan trener u stranim klubovima gde igraju najskuplji igrači......

  • WILSON

    26. jun 2021 | 12:54

    Znali se ko je tu " bombu" postavio u partizanu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA