≫ 

Kokoškov otkrio koja dva košarkaša su otpala sa spiska za kvalifikacioni turnir u Beogradu

I jedan i drugi iz zdravstvenih razloga neće moći da pomognu timu u dvorani "Aleksandar Nikolić"

  • 21
Košarkaška reprezentacija Srbije, Igor Kokoškov, Miloš Teodosić Foto: MN Press

Još dva dana preostala su do početka kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu. Srbija će svoje nadmetanje početi protiv Dominikanske Republike u grupnoj fazi, a već dan kasnije ih čeka meč sa selekcijom Filipina. Izabranici Igora Kokoškova su ogromni favoriti za prolazak u polufinale, ali je naravno tu ulogu potrebno opravdati na terenu.

Pred početak turnira naši reprezentativci se nalaze u "bablu" u hotelu "Crowne Plaza", gde je neophodno da prate dnevni režim koji je propisan od strane nadležnih. Kokoškov tvrdi da su se on i igrači prilagodili.

Ovde smo već treći dan u bablu. Stanje je redovno, pratimo zdravstveno stanje, pratimo i dnevni raspored koji nam daje direktor takmičenja. Malo je sigurno promenjen režim rada i života, ali tako je kako je. Znamo zašto smo ovde. Krećemo sa utakmicama za dva dana, momci su motivisani i orni, sa velikom neizvesnošću i uzbuđenjem čekamo utakmice - započeo je selektor Kokoškov.

Sve je naročito zanimalo za kojih 12 košarkaša se Kokoškov opredelio za turnir u Beogradu. Konačna odluka nije doneta, već će to biti učinjeno posle večerašnjeg sastanka. Trenutno ih je u opticaju 13, pošto su već otpali Nikola Milutinov i Branko Lazić iz zdravstvenih razloga. Neće tu biti ni Vanje Marinkovića.

- Da, Nikola Milutinov nije ušao u ovaj babl. On je u svom programu u ovom hotelu sa reprezentacijom, ali zbog tehničkih razloga nije sa nama u timu. Imam lošu vest da podelim sa vama, da Branko Lazić nažalost  zbog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da igra. Znamo sve o Laziću kao čoveku, ali on nije mogao da nastavi. Imamo 13 igrača, posle večerašnjeg sastanka ćemo odrediti ko još neće ići, ali će biti u razmatranju za eventualni nastavak leta, naravno - nastavio je Kokoškov.

U ovakvoj situaciji nema mesta za nekim prevelikim improvizacijama, pa Kokoškov ističe da nije previše vremena posvetio skautingu.

U takvim smo oklnostima da nema mnogo iskustava sa ovakvim instant grupama. Skauting nije sekundaran i manje važan, ali je fokus na igračima, pošto smo imali samo tri zajednička treninga. Vredno se radi na prikupljanju informacija, pratimo sve te timove, imamo dobar izvor. Vreme je najvažniji faktor, fokus je na tome da se mi osećamo dobro i da usvojimo te informacije. Ne sme da bude iznenađenja, te selekcije igraju na drugim kontinentima, Dominikana je tipičan latino-tim koji igra sa dosta individualnih improvizacija. Što se tiče Filipina, ne znam o igračima mnogo, ali imaju dobrog trenera sa Novog Zelanda, poznajemo njegov sistem rada - zaključio je selektor Srbije.

To faktički znači da će stručni štab reprezentacije Srbije na raspolaganju imati sledeće igrače:  Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Filip Petrušev, Nemanja Bjelica, Dragan Milosavljević, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Dalibor Ilić, Nikola Kalinić i Boban Marjanović.

Svoju reč o vremenu provedenom u "bablu" imao je i Vasa Micić, najkorisniji igrač protekle sezone Evrolige. Kaže da je srećan što je tu i da se oseća lepa homogenost u sastavu.

- Mislim da za sada sve ide kako treba, da smo u jako dobroj energiji. Mirni smo što se tiče "babla", nemamo poteškoće i izazove rešavamo u hodu. Verovatno znate da što zdraviji izađemo, da je to najvažnije. Niko ne očekuje da budemo toliko spremni, kao što bi to bilo sa više dana, ali to je deo svega ovoga. Drago mi je što se ovaj broj igrača odazvao i oseća se lepa homogenost, sklop starijih i mlađih igrača. Predstoji nam lep period za sve nas ovde - rekao je Micić.

Video: Selektor košarkaške reprezentacije nakon što je Srbija rešila Meksiko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    27. jun 2021 | 15:53

    Samo napred momci, cela nacija je uz vas!!

  • NS

    27. jun 2021 | 15:55

    Odličan sastav... Teodosić, Micić, Bjelica, Kalinić, Marjanović...

  • Mile 2

    27. jun 2021 | 16:07

    Nadam se da će Milutinov da bude spreman za OI ako se kvalifikujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA