≫ 

Šta će biti ovoga puta? Prethodni okršaj Srbije i Francuske doneo je skandal rivalske selektorke

Valeri Garnije nije htela da čestita Marini Maljković osvojeno zlato

  • 7
Garnije, Maljković Foto: Youtube / Printscreen

Košarkašice Srbije već su napravile ogroman uspeh. Sa prvenstva Evrope doneće nam odličje i sada se jedino postavlja pitanje da li će ono biti ono najsjajnije ili će izabranice Marine Maljković ipak morati da se zadovolje srebrom. Mi se naravno nadamo u bolji epilog i navijaćemo večeras od 21.00 čas za pobedu.

Ovo je prvi put od 2015. godine da se Srbija našla u finalu kontinentalne smotre u ženskoj košarci, a zanimljivo je da im je i tada protivnik bila reprezentacija Francuske. Naše devojke su slavile (76:68) i uzele zlato, ali je meč obeležio skandal u režiji selektorke Francuske, Valeri Garnije.

Ona očigledno nije mogla da podnese ukus poraza, pa je pri tradicionalnim pozdravima na kraju meča napala selektorku Srbije, Marinu Maljković optuživši je da je htela da ponizi njene devojke. Nije htela da joj čestita na pobedi, a kao razlog je istakla to što je naš strateg tražio tajmaut na 25 sekundi do kraja meča, kada je bilo jasno ko će pobediti.

Nije Marina htela da isprovocira svoju koleginicu, baš naprotiv. Maljković je sve detaljno objasnila posle utakmice na konferenciji za novinare. Razlog je bio oproštaj Milice Dabović od nacionalnog tima.

- Nema govora o provokaciji. Objasnila sam joj zbog čega sam tražila tajm-aut. Želela sam da u igru uvedem Milicu Dabović, koja zbog povrede nije igrala u drugom poluvremenu. Nisam imala drugu priliku za to, osim da zatražim tajm-aut i mislim da je ljudski na taj način odati počast kapitenu našeg tima, za koju je ovo možda i poslednje Evropsko prvenstvo – rekla je tada Maljković.

Selektorka Francuske tada je progutala gorku pilulu. Videćemo da li će reagovati na sličan način u slučaju poraza i večeras ili je spremila neku vrstu osvete ako trijumfuje.

Video: Već u januaru sam spremala treninge za kućne uslove: Marina Maljković o epidemiji korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA