Ana Dabović: "Uvek sam tu da igram i učinim sve što mogu da Srbija pobedi"

Pokazala je zašto je bila najbolja igračica u Evropi

  • 5

Velika enigma ovog Evropskog prvenstva je bio status Ane Dabović u reprezentaciji, devojka koja je najzaslužnija za osvojeno prvenstvo Evrope 2015. godine, kada je ponela i MVP nagradu. Svoju šansu ove godine je dobila tek u finalu i iskoristila je na sjajan način, ponovo je bila jedna od najboljih.

Tokom prethodnih šest godina, naša selekcija se u znatnoj meri promenila, ali jedna devojka je i dalje tu - Ana Dabović.

Protiv Italije, ova igračica je odigrala 24 minuta, kada je naša selekcija došla do pobede tek nakon produžetka, a nakon ove utakmice, Ana je polako gubila svoju minutažu.

Protiv Grčke i Crne Gore skoro da nije ni igrala (manje od 10 minuta), a potom i protiv Španije samo 10 minuta, da bi u polufinalu protiv Belgije  zaigrala tek 12 minuta. U svakoj od ovih utakmica, Ana Dabović je imala skroman učinak na šampionatu, njen prosek na kraju turnira iznosi 5.5 poena, 0.8 skokova i tek 1.3 asistencije po meču. Ali je u svakom slučaju dala nemerljiv doprinos.

Tek u finalu je Ana dobila svoju šansu, odigrala je 26 minuta na vrhunskom nivou, postigla je 9 poena za prvo poluvreme i svu svoju igru u nastavku je usresredila na odbranu.

- Meni kad se ukaže prilika ja dam sve od sebe, ja sam uvek tu da igram i da uradim sve što je moguće da pobedimo. Drago mi je što sam baš dobila šansu u toj najbitnijoj utakmici dobila najveću šansu na prvenstvu - rekla je Ana Dabović za portal Telegraf, dok je na pitanje o Olimpijskim igrama rekla da "ima vremena".

- Sada želim samo da uživam u ovome što smo prvakinje Evrope po drugi put, želim da celi dan provedemo u tome, posebno večeras u 20h kada ćemo zajedno svi ispred skupštine uživati s ljudima koje volimo. Biće vremena za Olimpijadu - istakla je Ana Dabović, MVP Evropskog šampionata 2015. godine.

Video: Amerikanka u dresu Srbije po dolasku u Beograd zapevala himnu: Ivon na aerodromu peva Bože pravde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    28. jun 2021 | 17:34

    Slobodan Sarenac juce:"Igrac koji nece da igra da reprezentaciju a hoce za klub je obican biznismen."Neka onaj gospodin iz Backe stavi prst na celo.

  • N BG BLOK 43-45

    28. jun 2021 | 19:17

    Ajmo svi da docekamo IKONU MARINU i nase LAVICE. ZASLUZILI SU NASE ZLATO.

  • NN

    28. jun 2021 | 18:35

    Bravo Ana 👏👏👏👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA