≫ 

Bogdan bacio Hokse u trans, "pocepao" mrežicu Baksa sa šest trojki, živi nada u veliko NBA finale!

Srpski bek i Lu Vilijams napadački komandovali u trijumfu ekipe iz Džordžije, za 2:2 u seriji finala Istočne konferencije sa Milvokijem

  • 10

Video: I na šutu kad ga fauliraju Bogdan ne maši: Tako je to kad srpski snajper podesi nišan!

Kad je teško, tu je Bogdan Bogdanović! Srpski košarkaš bio je centralna figura četvrte utakmice serije finala istočne konferencije najjače lige na svetu, sa 20 poena "ubio" je Milvoki Bakse i Atlanti doneo 2:2 i probuđenu nadu u plasman u veliko finale.

Bogdanović je ubacio šest trojki noćas, iz 14 pokušaja, upisao je 3 skoka, 5 asistencija i 4 ukradene lopte.

Srpski šuter zablistao je sredinom treće deonice kada je sa dva vezana dalekometna hica podigao prednost Atlante na 23 poena razlike (77:54), rešio je pitanje pobednika ako se ono uopšte i postavljalo dotad.

Bogi je bacio navijače Hoksa u trans, već tada su krenuli da slave pobedu koja s početka meča nije bila ni na vidiku, niti se iko ovome nadao, jer je domaći tim pre noćašnjeg duela vezao dva poraza i bio u nokdaunu, a sem toga morao je na Janisa i Bakse bez najboljeg igrača Treja Janga.

Srećom, okolnosti su se preokrenule u korist Atlante noćas, proradili su Bogdan i "matori" Lu Vilijams, inače najefikasniji sa 21 poenom, a trijumfu Hoksa u velikoj meri je doprinela činjenica da su i gosti ostali bez pomoći najboljeg igrača - Janisa Adetokumba.

Lider Milvokija je nezgodno doskočio u duelu sa Kapelom, prve prognoze govore da je u pitanju povreda kolena, pa ostaje da se vidi da li će "Grik Frik" biti spreman za nastavak serije.

Atlanta je pokazala da može i bez najboljeg, sada to moraju da pokažu i Baksi ako su šampionskog kova. Podsećamo da je Jang ispao iz stroja u prethodnom meču kada je nehotice nagazio na stopalo sudije koji se nalazio iza njega, povredio zglob, pa je morao na poštedu za ovaj duel.

- Ovo je bila apsolutno timska pobeda - uskliknuo je posle meča sjajni trener najprijatnijeg iznenađenja sezone Nejt Mekmilan.

Video: Možeš da mu staviš ruku u lice, ali se Bogdan izmakne na 9 metara i trojka uđe kao kap

Daleko više razloga za brigu ima njegov kolega na drugoj strani Badenholzer zbog povrede Adetokumba koja u lako može da preokrene ovu seriju. Jasno je da Baksi sa i bez Janisa nisu isti tim.

- Videćemo sutra kakva je situacija, procenićemo - rekao je trener Milvokija u vezi sa povredom Janisa. Ipak, veruje u ostatak tima.

- Mi smo sjajan tim, imamo sjajan roster - poručio je.

Ipak, noćas su Baksima falili upravo poeni onih od kojih se najviše očekivalo da istupe posle povrede Adetokumba. Kris Midlton je bio apsolutno van ritma, promašio je svih sedam trojki koje je ispalio u obruč Atlante, meč je završio sa 16 poena. Na svom nivou bio je jedino Džru Holidej sa 19 poena. Janis je do izlaska sa terena ubacio 14 poena.

Kod Atlante, osim Bogdana i Lua, napadački su ekipu najjače vukli Kapela i Huerter sa po 15 poena, ali i rezervisti na čelu sa Galinarijem (10p) i Redišem (12p).

Video: Prvi se snašao u gužvi: Bogdanović dohvatio loptu pa krenuo u moćan prodor

Dominikanska Republika nas je mučila 35 minuta, na kraju ipak ubedljivih 18 razlike za Srbiju. Protiv Filipina pobeda uz hendikep od -28,5 plaća se kvotom 1,85. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Srbija – Filipini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    30. jun 2021 | 08:57

    Pljuvaci gde ste čovek igra finale konferencije a vi ga pljujete..podrška Bogdanu...🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • Kk..🏀🏀🏀

    30. jun 2021 | 08:49

    Gde ste sad hejteri Bogi legenda..💪💪💪🏆🏆🏆

  • bzvze

    30. jun 2021 | 07:24

    Bravo Bogdane , brto dolazi u beograd jer ovi opajdarini ne mogu ni dominikance da pobijede..srecom da bi andjusic ince bi svi isli gledati konjske treke u sombor..polazi kuci dok nas ovi ne ukopaju..nema nama leba sa zvezdasima..nakupio ih ovaj kokoska vise nego sto ih ima u zvezdi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA