• 19
 ≫ 

Čoviću istekao mandat, slede novi izbori u Zvezdi

 ≫ 

Aktuelnom sazivu Skupštine kluba, kao i svim ostalim rukovodećim organima istekao je petogodišnji mandat, pa će na svim nivoima biti raspisani izbori

  • 19
KOŠARKA CRVENA ZVEZDA ČOVIC NEBOJŠA ČOVIĆ

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

KK Crvena zvezda održao je u utorak 29.06.2021. godine redovno zasedanje Skupštine kluba, a ovo zasedanje ujedno je bilo i poslednje u ovom sazivu pošto Skupštini KK Crvena zvezda i svim ostalim rukovodećim organima kluba (Predsednik, predsedništvo, Upravni odbor…), ističe petogodišnji mandat.

Zvezda je u saopštenju na zvaničnom sajtu objavila i kako je tekao tok Skupštine i koji su naredni potezi kluba, koji će raspisati izbore na svim nivoima.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti u nastavku teksta:

Zasedanje Skupštine koje je drugo u takmičarskoj sezoni 2020/2021 imalo je kvorum i 8 tačaka dnevnog reda:

1. Donošenje Odluke o usvajanju zapisnika sa redovne sednice Skupštine Košarkaškog kluba Crvena zvezda u 2020.godini, održane 03.08.2020. godine ;

2. Donošenje Odluke o usvajanju finansijskog izveštaja za 2020. godinu za preduzeće Zvezda Forever d.o.o. ;

3. Donošenje Odluke o usvajanju finansijskog izveštaja za 2020. godinu za preduzeće Fourred.d.o.o. ;

4. Izveštaj o poslovanju košarkaškog kluba Crvena zvezda u sezoni 2020/21 i planovi za sezonu 2021/22;

5. Donošenje Odluke o usvajanju finansijskog izveštaja KK Crvena zvezda za 2020. godinu i mišljenja ovlašćenog revizora o finansijskom izveštaju KK Crvena zvezda za 2020. godinu;

6. Izveštaj o sportskim rezultatima u sezoni 2020/21 i planovi za sezonu 2021/22;

7. Informacija o proceduri i pripremi Izborne Skupštine KK Crvena zvezda i javni poziv članovima kluba za predlog kandidata za članove Skupštine KK Crvena zvezda

8. R a z n o.

Saša Obradović

Foto: ATA Images

Pre svega predsednik kluba Nebojša Čović u prvom delu zasedanja i svog izlaganja osvrnuo se na velike uspehe KK Crvena zvezda ne samo u prethodnoj sezoni, već i tokom celog petogodišnjeg mandata na čelu kluba.

- KK Crvena zvezda u tom periodu osvojila je 3 ABA lige, 4 titule prvaka Srbije, 2 Kupa Radivoja Koraća, 1 Superkup ABA lige, a klub je u tom periodu 4 godine učestvovao u Evroligi i postao prepoznatljiv brend u evropskim okvirima i standardni učesnik u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Prvi čovek crveno-belih posebno se osvrnuo na prethodnu, izuzetno tešku sezonu u kojoj je klub okončao triplom krunom i pored brojnih otežavajućih okolnosti: počev od Covid sezone i svih izazova koje je takva sezona nosila i na terenu i po pitanju logistike, preko brojnih prepreka i opstrukcija sa kojima se klub suočavao u regionalnom takmičenju na terenu i u administrativnom delu, do kadrovskih promena u stručnom timu Crvene zvezde tokom sezona, brojnih povređenih i zaraženih igrača…

- KK Crvena zvezda je uspeo sistemom koji je izgradio u prethodnih 10 godina da se izbori sa svim zamkama, problemima i izazovima, i pokaže i na terenu i van njega da je veliki klub koji ima uspehe, trofeje i ono najvažnije – podršku miliona navijača koji vole crveno-belu boju i poštuju rezultate i 17. trofeja kluba u prethodnih 10 godina.

Košarka, KK Crvena zvezda - KK Budućnost VOLI, slvalje pehar

Šampionska fotografija Crvene zvezde; Foto: Crvena zvezda mts

- KK Crvena zvezda je u prethodnom petogodišnjem mandatu samo potvrdila sa ljudima koji rade u sistemu našeg kluba, da je pobedila na svim poljima i pozicionirala se kao vodeći klub u regionu u svakom aspektu – rezultatski, organizaciono i kao prepoznatljiv klub i brend i u evropskim okvirima.

- Na sednici Skupštine jednoglasno su usvojeni zapisnik sa prethodne Skupštine, kao i izveštaji o poslovanju firmi „Fourred“ i „Zvezda Forever“, izveštaji o poslovanju KK Crvena zvezda, i finansijski izveštaj za sezonu 2020-2021 KK Crvena zvezda.

- Obrazlažući finansijski izveštaj prvi čovek crveno-belih je naveo da je Covid sezona u kojoj je naš prvi tim odigrao 79 takmičarskih utakmica, imao brojna putovanja, testiranja, povrede igrača i zarazu virusom korone, kao i neminovne kadrovske promene u igračkom i trenerskom sastavu, ali i dodatne nepredviđene troškove za klub, koji su doveli do vrlo složene finansijske situacije u kojoj se klub trenutno nalazi.

Nebojša Čović

Foto: Marko Jovanović

- Direktor kluba Filip Sunturlić informisao je članove Skupštine o svim aktivnostima koje je klub preduzeo tokom prethodne sezone, planovima za narednu, kao i u prelaznom roku i daljim koracima koje Crvena zvezda planira u tom smeru. Takođe, direktor kluba informisao je prisutne i oko položaja KK Crvena zvezda u evroligaškoj porodici i statusa našeg kluba pred ECA i Evroligom čiji je član prethodnih 10 godina.

- Konačno 3-časovno zasedanje Skupštine okončano je odlukom o raspisivanju izbora, imajući u vidu da je svim organima kluba verifikovan mandat odlukom Skupštine do sprovođenja izbora koji bi trebalo da se održe početkom avgusta.

- O svim dešavanjima u klubu po ovim pitanjima, Crvena zvezda će blagovremeno obaveštavati javnost - navedeno je u saopštenju Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA