≫ 

Bogdanovićev "snajper" nedovoljan da se sruši Milvoki, Baksi i bez Janisa na korak od NBA finala

Srpski as ubacio sedam trojki, s tim što je MIlvoki držao sve konce igre u svojim rukama

  • 2

To što je Bogdan Bogdanović bio najefikasniji sa 28 poena i što je ubacio sedam trojki iz 16 pokušaja nije pomoglo Atlanti da dođe do željenog brejka u finalu Istočne Konferencije NBA lige i sada gube od Milvokija u seriji rezultatom 3:2 - 123:112!

Baksi su ovaj meč igrali bez prve zvezde tima Janisa Adentokumba koji ima problema sa kolenom, ali Hoksi to nisu iskoristili pre svega zbog činjenice da su i oni drugi meč uzastopno bez najboljeg igrača Trea Janga.

Bogdanović je iskočio sa pomenutih 28 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok su mu pomagali Galinari i Kolins sa po 19. Vilijams je imao 17 i samo su njih četvorica bili dvocifreni.

- Moramo dosta toga da poboljšamo ako želimo da pobedimo šestu utakmicu. Igra jedan na jedan, skok, ne smemo loptu da gubimo iz vida... Mislim da će ovi aspekti biti od suštinskog značaja - rekao je Bogdanović, između ostalog, posle meča.

I Milvoki je imao četvorici dvocifrenih, samo što je razlika u tome da je svaki od njih prebacio 20 + poena. Prednjačio je Bruk Lopez sa 33, što mu je rekord karijere u plej-ofu.

Zatim, Kris Midlton je bio sjajan sa 26 poena, 13 skokova i osam asistencija. Holidej je imao 25 poena i 13 asistencija, a Portis 22 poena i osam skokova. Zanimljivo, njih četvorica su ubacili skoro sve poene Milvokija. Ostatak igrača - ukupno 17!

Baksi su već u prvom poluvremenu imali 20 poena viška i bilo je jasno da će Atlanta teško uspeti da im "ukrade" domaći teren, te će već u subotu pokušati da se domognu prvog velikog finala još od 1974. godine. Naravno, tamo ih čeka Finiks.

Video: Prvi se snašao u gužvi: Bogdanović dohvatio loptu pa krenuo u moćan prodor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    2. jul 2021 | 07:13

    Bravo Bogdane. Ti falis nasoj reprezentaciji, a Jokic ne mora da igra. Nije bitan kao ti sto si bitan za nasu repku.

  • Mmj

    2. jul 2021 | 09:14

    ..."Igra jedan na jedan, skok, ne smemo loptu da gubimo iz vida"... pa to znaju i ptice na grani. Izmislio je toplu vodu, kaže nešto samo da bi rekao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA