Čeka nas spektakl u Kaunasu: Litvanci naoštreni idu na Dončića i drugare, prštaće za plasman na OI

Dobili smo i treći finalni par na Olimpijskim kvalifikacionim turnirima, u Viktoriji ćemo noćas dobiti i četvrti

  • 1
Mantas Kalnietis Foto: MN Press

Fantastičnu utakmicu smo dobili u najavi u Kaunasu! Slovenci su pregazili svakoga ko im se našao na putu do sada na Olimpijskom kvalifikacionom turniru (pa tako i Venecuelu ranije danas), a saznali su da ih na putu ka Tokiju čeka domaćin turnira - Litvanija.

Zeleni su danas morali da se malo više namuče tokom prvog poluvremena protiv Poljske, ali su u drugom delu odigrali zaista veoma dobro, ograničili su svoje rivale na svega 24 poena i na kraju slavili zasluženu pobedu - 88:69.

Zapravo, Poljaci su danas "gurali" protiv moćnih Litvanaca dokle god je raspoložen bio Ej-Džej Sloter. On je već u prvom poluvremenu bio dvocifren, stigao je do 14 poena, ali je u nastavku uspeo da se uklopi sa sivilom ostatka ekipe i na kraju je završio sa "samo" 19 poena, ali je ipak ostao najefikasniji akter meča.

U ekipi Litvanije bilo je čak pet dvocifrenih košarkaša. Najefikasniji bio je Domantas Sabonis sa 17 poena i osam skokova, pratio ga je gotovo u stopu Jonas Valančijunas sa 15 poena i takođe osam uhvaćenih lopti, jedan poen manje postigao je Mantas Kalnietis, dok je Rokas Jokubaitis uspeo da "namakne" do 13 poena. Dvocifren je bio još Marijuš Grigonis sa ravno 10 poena.

Kao što smo već pomenuli, postojale su određene muke, naročito u odbrani za Litvance tokom prvog poluvremena. Poljska je preuzela vođstvo pred sam kraj druge četvrtine, ali je domaća ekipa u Kaunasu ipak imala +1 na pauzi. Ključna za ishod je bila treća četvrtina, kada su Zeleni ograničili rivale samo na šest poena i tada došli do +11. Tu prednost su samo dodatno uvećali do kraja utakmice.

Veliko finale turnira u Kaunasu između Litvanije i Slovenije na programu je sutra od 18.30 časova po našem vremenu.

Video: Naježim se kada čujem skandiranje MVP, MVP...: Micić poručuje da je fokus na finalu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA