Bravo, momci! Mladi košarkaši Srbije furiozni na početku SP, Iranci videli izuzetno raspucane Orliće

Laka pobeda reprezentacije naše zemlje na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Letoniji

  • 0
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije U21 - Mladi košarkaši Srbije Foto: FIBA Basketball (www.fiba.basketball)

Iranci su mogli da pariraju Srbiji samo 15 minuta. Posle toga, gledali smo pravu dominaciju naših mladih igrača, koji su u Letoniju otišli sa velikim nadama da bi mogli da dođu do medalje. Ubedljiva pobeda na startu uliva nadu da bi tako moglo da bude, uz nadu da će u nastavku biti samo još bolje - 88:67.

Svetsko prvenstvo u Letoniji za igrače do 19 godina, inače počelo je danas i trajaće do 11. jula kada ćemo dobiti novog šampiona. Srbija je pored Irana u grupi sa Portorikom i domaćinom Letonijom. Sve reprezentacije prolaze dalje, nakon čega će se igrati nokaut faza takmičenja. Naš tim ukršta se sa grupom u kojoj se nalaze Kanađani, Senegalci, Japanci i Litvanci.

Srbiju je do pobede predvodio Filip Skobalj, koji inače nastupa u Nemačkoj za Roštok Sivolvse. Ovaj momak postigao je 17 poena uz devet skokova, a poenterski ga je ispratio Lazar Stefanović sa 15 poena i po tri skoka i asistencije. Duo iz Mege, koji čine Nikola Đurišić i Nikola Jović takođe je ostavio svoj trag. Prvi je ubacio 14 poena uz šest asistencija i dve uhvaćene lopte, dok je drugi završio sa 12 poena i sedam skokova i četiri asistencije. Time je zatvoren krug dvocifrenih u našem timu.

Iranci su bili prilično skromni. Najefikasniji u timu iz Azije bili su Mohamadi Lakzerifard i Amirhosein Jazarlu sa po 11 poena, dok je Ali Šahjari dodao 10 poena. Generalno gledano, naši Orlići su ih nadskočili (53:31 u skokovima), a razlika je postojala i u broju podeljenih asistencija (25:16 za Srbiju).

Naši momci su dobro krenuli, pa su stali i dopustili Iranu da napravi seriju 10:0 na startu i povede sa +7, što je možda bilo i dobro, jer je to bio "šamar" na koji su naši momci odreagovali. Već do polovine druge četvrtine su uveli meč u egal, a u drugo poluvreme ušli su sa tri poena prednosti.

Prelomna za utakmicu bila je treća deonica, kada je Srbija došla i do dvocifrene prednosti. Dva puta su se Iranci vraćali, ali je Srbija u četvrtom kvartalu od +9 došla do +20 za samo nekoliko minuta i tako potvrdila ubedljivu pobedu. Do kraja se samo postavljalo pitanje o konačnoj razlici.

Srbija naredni meč igra već sutra od 20.00 časova protiv Portorikanaca, koji će sigurno želeti da se osvete za poraz njihovih seniorskih sunarodnika na turniru u Beogradu, a uz to su dobro počeli na turniru, pošto su pobedili Letoniju ranije danas, što svakako predstavlja iznenađenje.

Video: Naježim se kada čujem skandiranje MVP, MVP...: Micić poručuje da je fokus na finalu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA