≫ 

Šok: Bivši igrač Zvezde razbio NBA mašinu iz Kanade, Satoranski u produžetku poveo Češku ka Tokiju!

Uzimajući u obzir da su Kanađani imali zastrašujući sastav od imena kao što su Ar Džej Baret, Kori Džozef, Endrju Vigins, Dvajt Pauvel, Trej Lajls, koji su svi do jednog u NBA ligi, utoliko je češki uspeh još veći

  • 1
Blejk Šilb Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Ma kakva je ovo utakmica bila, ovo samo košarka može da podari! Česi koji su igrali bledo na utakmicama u grupnoj fazi Olimpijskog turnira u Viktoriji, večeras su bukvalno samleli reprezentaciju Kanade, osokoljenu brojnim NBA zvezdama. A čas košarke održao im je nekadašnji igrač Crvene zvezde, Blejk Šilb, koji je poslednju sezonu odigrao u domaćem, češkom prvenstvu! Za nadu za dalji odlazak u Tokio, a za to će im biti potrebna još jedna pobeda protiv Grčke ili Turske - 103:101 (posle produžetka).

Mogli su Česi mnogo ranije da završe posao, imali su +10 na manje od minut do kraja regularnog dela utakmice. Ali uspeli su Kanađani da istope tu razliku brzim trojkama. Kao da su se uplašili košarkaši Češke u tim momentima, gubili su lopte kako su stigli, a domaći su te poklone grabili. Prvo je to učinio Endru Vigins sa 2+1, a potom je pogodio i trojku vrednu dodatnih pet minuta na 11 sekundi pred kraj!

Ni tu nije bilo kraja velikoj drami u Viktoriji. Imali su Kanađani +5 u produžetku, delovalo je da imaju pobedu u svojim rukama, a onda se Šilb ponovo razgoropadio, trojkom je vratio Česima prednost, Kanada je izjednačila i Češka je imala šut za pobedu. Tomaš Satoranski je čekao i na 1,8 sekundi pogodio od tablu! Za preostalo vreme, Lajls nije uspeo da donese još jedan produžetak...

Uzimajući u obzir da su Kanađani imali zastrašujući sastav od imena kao što su Ar Džej Baret, Kori Džozef, Endrju Vigins, Dvajt Pauvel, Trej Lajls, svi do jednog u NBA ligi, utoliko je češki uspeh još veći.

Kao što smo rekli, najzaslužniji za pobedu Čeha je bio Šilb, koji je magično šutirao za tri poena, kao uostalom i cela reprezentacija Češke. Imali su 13/28, a sam nekadašnji igrač Zvezde je ubacio 31 poen uz 7/12 sa perimetra.

Šilba je u ovom neverovatnom poduhvatu ispratio Tomaš Satoranski sa 18 poena i sedam skokova, a dvocifreni učinak je sakupio i Auda sa 16, kao i Balvin koji je dao 14 poena uz neverovatnih 19 skokova i četiri asistencije.

Kod kanadskog kolektiva, Baret je dao 23 poena, Vigins je dobacio do 22 poena, a Aleksandar Voker do 21 poena, ali sigurno da nema opravdanja za kiks ovako jakog sastava.

Ostaje nada da se Česi nisu toliko emotivno i fizički potrošili nakon ovog poduhvata, jer im je potrebna još jedna pobeda za učešće na Olimpijskim igrama, a nju će morati da ostvare, baš kao što smo rekli, protiv boljeg iz duela Turske i Grčke.

Video: Naježim se kada čujem skandiranje MVP, MVP...: Micić poručuje da je fokus na finalu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    4. jul 2021 | 08:21

    Лепо ја рекох пре неки дан за Канаду... Просек!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA