≫ 

Bivši saigrač Jokića će biti prvak NBA, bez obzira ko pobedi u finalu

Tori Krejg je ovu sezonu počeo u Milvokiju, a završava je u Finiksu

  • 0
Tori Krejg Printskrin: Youtube

Milvoki Baksi i Finks Sansi će igrati u finalu NBA lige a serija počinje u noći s utorka na sredu.

Jedan igrač Sansa posebno se razveselio kad je saznao da će u finalu igrati protiv Milvokija jer će, bez obzira na konačnog pobednika, on postati prvak i dobiti prsten.

Naime, Toi Krejg bivši saigrač Nikole Jokića u Denveru je uoči početka sezone, nakon što mu je istekao ugovor s Denverom, kao slobodan igrač potpisao za Milvoki. Međutim, nije se nametnuo pa je u 18 utakmica u proseku postizao 2.5 koševa za 11 minuta na parketu.

U martu su ga Baksi žrtvovali i poslali u Finiks, i to ne u zamenu za drugog igrača ili izbor na draftu, nego za novčanu odštetu, što je u NBA ligi praksa samo s nebitnim igračima s malim ugovorima.

Poenta je bila otvaranje mesta za trejd s Hjustonom idućeg dana, u kojem su doveli PJ-a Tuckera, koji se ispostavio kao jedan od ključnih igrača u pohodu na finale.

U Finiksu Krejg puno bolje uklopio i koristio svaku priliku kad bi zbog povreda saigrača ili covid-protokola dobio veću minutažu, pa je u 32 utakmice postizao 7.2 koša za 19 minuta igre.

Budući da je igrao za oba finalista ove sezone, ovaj 30-godišnji bek svakako će postati NBA prvak, iako to ne znači nužno da će dobiti šampionski prsten, ali je praksa da timovi daju prstenje igračima koji su počeli tu sezonu, a onda nastavili dalje.

Video: Naježim se kada čujem skandiranje MVP, MVP...: Micić poručuje da je fokus na finalu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA