≫ 

Bjelica upozorava: Za 5 godina srpska košarka neće postojati ako se nastavi ovako, igrali smo kao...

Srpski košarkaš bio je razočaran na konferenciji za medije

  • 35
nemanja bjelica Foto: telegraf.rs

Košarkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju, pošto su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ doživeli težak poraz od Italijana. Azuri su vodili od početka do kraja utakmice, diktirali su tempo, imali su i preko 20 poena prednosti u nekoliko navrata, a Orlovi su tek u završnici uspeli da priđu i ublaže veliki neuspeh.

Pred novinarima se na konferenciji za medije pojavio naš reprezentativac, Nemanja Bjelica, koji nije krio koliko je razočaran rezultatom.

- Ovo je velika bruka, meni kao igraču, nisam bio spreman da ovako odigram. Ne znam da li je važan razlog, igrali smo kao g*** Šta da kažem, ako pokušam da izgovorim da smo želeli da izborimo vizu za Tokio. Bolji tim je pobedio danas, ali sa ovim stavom ne možemo da igramo košarku. Kada igrate za nacionalni tim, morate da igrate drugačije. Ako niste ovde 100%, ne možete da pobedite – rekao je Bjelica.

Nastavio je Bjelica u istom tonu, nije mogao da se pomiri sa neuspehom.

- Šta mogu da kažem... Samo da se izvinim, ljudima, navijačima koji su došli. Naš stav mora da se promeni. Mnogo je toga što možemo da naučimo, drago mi je da sam sa ovim ljudima sada, ali za pet godina nas možda neće biti. Talenat i individualizam ne može da pobedi na turniru. Bolji tim je pobedio – dodao je Nemanja.

Srbije neće biti na Olimpijskim igrama, a Bjelici nije jasno šta je pošlo naopako. Ističe da je sramota način na koji je naš tim izgubio i kaže da će nešto morati da se promeni, ako košarka u Srbiji planira da nastavi sa uspesima.

- Imamo dugačku pauzu, da se spremimo za nove sezone, ali moramo preuzeti odgovornost kao igrači, pogotovo mi sa više iskustva. Ako Miloš Teodosić igra 40 minuta igra presing, onda je nešto problem. Ne znam šta je bio konkretan problem, želim da postojimo i za pet godina, ali ako nam stav bude ovakav. Moramo da budemo 100% spremni. Mentalno. Ovo je velika sramota kako smo izgubili utakmicu. Ovo je do igrača. Sada mogu da pričam sat. Biću iskren. Moramo da budemo primer svima. Ne samo na terenu, moramo da budemo primer svom narodu uopšte. Nismo izgledali kao tim večeras. Ako me pitate da li ćemo nešto naučiti, hoćemo, jer ovo nije šala. Bravo Italiji, ja se izvinjavam još jednom svima – zaključio je Bjelica.

Video: Bjelica: Hvala navijačima, neka ih ovoliko bude i protiv Italije, očekujem prolaz u Tokio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    4. jul 2021 | 23:42

    Od kada je studiozno poceo da se unistava Partizan pre 7-8 godina unisten je srpski kolektivni sport!To su cinjenice...

  • Srbin

    4. jul 2021 | 23:37

    Opet se vracaju duhovi iz proslosti. Nije ovaj Kokoskov za mesto selektora, nema autoritet.

  • Edit

    4. jul 2021 | 23:34

    Bravo momak!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA