≫ 

"Pretukli smo Srbiju u neosvojivoj "tvrđavi": Italijanski mediji slave uspeh košarkaša

Štampa u Italiji naziva svoje košarkaše "džinovima"

  • 20
Srbija - Italija Foto: Marko Jovanović

Italijani slave jedan od najvećih uspeha svojih košarkaša poslednjih godina, jer su posle 17 godina i 2004. u Atini uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre.

Italijani su pobedili Srbiju 102:95 što je u tamnošnjim medijima izazvalo buru oduševljenja.

„Gazeta delo sport“ je u naslovu izveštaja iz srpske prestonice svoju selekciju nazvala džinom, uz dodatak da je Srbija pretučena.

- Senzacionalni podvig Saketijevog tima. „Azuri“ su noć u Beogradu učinili čarobnom i nezaboravnom. Vraćamo se na Igre na kojima nismo učestvovali od Atine 2004. godine – piše „Gazeta“ i ističe da su junaci podviga Manion, Fontekio, Pajola i, pre svih, Polonara.

Italijanski mediji Printskrin: Korijerere dela Sera/Gazetat delo sport

- Ali, to je uspeh celog tima, počevši od kapitena Melija, moralnog vođe podmlađenog tima, koji se, kako je Saketi istakao, ne boji ničega – stoji, između ostalog, u izveštaju „Gazete delo Sport“ iz srpske prestonice.

„Korijere dela Sera“ je italijanski uspeh nazvala senzacionalnim poduhvatom, „kojim se nacionalna košarka vraća na OI posle poslednjeg trenutka slave pred dugu oseku, srebra iz Atine 2004. godine.“

- Beograd i dvorana koja nosi ime Aleksandra Nikolića, trenera koji je izgradio legendu o Varezeu, nisu strašna i neosvojiva tvrđava Srbije, već mesto pobede koja će ostati u istoriji i koja vredi karte za Tokio – piše „Korijere“ i dodaje da je saigrač Bogdana Bogdanovića u Atlanti, Danilo Galinari, spreman da se odazove pozivu za Igre u Japanu.

Italijanski mediji Printskrin: Korijerere dela Sera/Gazetat delo sport

- Međutim, uz svu vrednost koju bi Galinari doneo i dao, da li je ispravno dirati tim koji je ostvario san za koji mu niko nije davao šanse – pita se u tekstu „Korijere dela Sera“.

„Republika“ je istakla kako je Saketijeva ekipa slavila u kući jednog od evropskih velikana, uz isticanje podatka da Italija nikada u istoriji nije ima toliko sportista (384) kao na predstojećim OI u Tokiju.

Video: Unuka Bore Stankovića: Dečak iz Bihaća je sa osmehom na sedam jezika uspeo da osvoji svet košarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    5. jul 2021 | 09:38

    Kakvo razocarenje, dokle da se u sport mesaju oni koji ne bi trebali? Kakva je ono odbrana koja prosecnim Italijanima dozvoljava 102 poena? Kokoskov nije osvojio ono prvenstvo nego Goran Dragic i Doncic! Ne pamtim da sam se vise razocarao u nasu kosarku, mozda ono sa Francuskom 2005. NovakA Djokovica imamo ljudi, pratite njega, sve ostalo ce kad tad da podbaci!

  • Brooka

    5. jul 2021 | 09:52

    Pa neka pišu, pobedili su i može im se. Ne možemo uvek da pobedjujemo, kixevi se dešavaju. Sada nam je svima lako da se pravimo pametni i pišemo expertize kako je trebalo...sada je bilo ovako, a bolji dani dolaze

  • Ivan

    5. jul 2021 | 09:33

    što sad, ostaje vam vaterpolo kao i nama u hrvatskoj a zajedno cemo navijati za sloveniju pa na ljeto svjetsko u nogometu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA