Bruks je sa bebom igrala za reprezentaciju i oglasila se zbog Jokića: Svako ima svoje razloge...

Jelena Bruks kaže da donekle razume odluku srpskog košarkaša

  • 5
Jelena Bruks, Srbija Foto: MNPress

Odluka Nikole Jokića da preskoči reprezentativno okupljanje ovog leta podiglo je veliku buru u javnosti još onoga momenta kada je vest objavljena, a problem je samo dodatno narastao juče kada je Srbija ostala bez plasmana na Olimpijske igre u Tokiju i poraza od Italije u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Svi su počeli da povlače paralele sa Lukom Dončićem, na Tviteru su se pojavili brojni komentari u kojima se on i Jokić porede, a srpski navijači hvalili su odluku slovenačkog košarkaša da zaigra za reprezentaciju uprkos napornoj sezoni.

Mnogi su se setili da je i Jelena Bruks nastupila za Srbiju na Evropskom prvenstvu pre dve godine i to samo tri meseca pošto je dobila dete, a na treninge je vodila čak i dete sa sobom. Međutim, ona kaže da Jokića zbog odluke ne treba osuđivati.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

- Svako ima svoje razloge. Odigrao je fenomenalnu sezonu i sigurno je umoran, ne treba ga osuđivati, ali on je najbolji igrač u NBA ligi. Sve utakmice je igrao, nijednu nije propustio. On je naš ponos i igraće i za Srbiju kada bude mogao - rekla je Jelena za "Informer".

Posle neuspeha Orlova, na Olimpijskim igrama kad je košarka u pitanju u konkurenciji ćemo imati dame koje će voditi Marina Maljković i selekciju u 3x3 basketu. Za naše košarkašice, odnosno dobar deo njih, to će biti oproštaj od nacionalnog dresa.

- Vežbala sam u teretani, a treningu sam se vratila mesec i po dana posle porođaja. Nakon tri meseca sam zaigrala za reprezentaciju. Dobar deo svog života sam posvetila reprezentaciji, sva moja leta. Srbiju sam uvek stavljala na prvo mesto, ali sada postoji nešto malo važnije. Imam dete i porodicu, želim da se posvetim njima. Sinu Mateu želimo da poradimo seku ili batu, a možda i oboje. Suprug Dejvid je trener u košarkaškoj akademiji. Složili smo se da želimo još dece i to nam je sada u prvom planu - rekla je Jelena.

Video: Naježim se kada čujem skandiranje MVP, MVP...: Micić poručuje da je fokus na finalu protiv Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šićarenje

    5. jul 2021 | 11:47

    Kada mu padne forma i rezultati ne budu odgovarali NBA, tada će igrati za reprezantaciju?! Neka još 10 sezona bude najbolji, ne treba ga zvati u reprezentaciju.

  • Pasa Pujkic

    5. jul 2021 | 11:53

    Vec ste dosadni sa Jokicem i Doncicem. Nije covek hteo da igra i tacka, to je njegovo pravo. Samo da podsetim pojedince koji su zaboravili, da su tog Jokica do pre par dana dizali u nebesa kada je postao MVP, a Doncica pljuvali na sva usta sto nije odabrao Srbiji vec Sloveniju.

  • Laloš

    5. jul 2021 | 13:43

    Svaka čast za bruksovu 💓

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA