Ova žena je razlog zašto je Dončić izabrao Sloveniju pre Srbije: Zbog Luke je žrtvovala svoj život

Lukina majka Mirjam Poterbin je podržavala svog sina od najmlađih dana, a takođe mu je od detinjstva usađivala i ljubav prema Sloveniji

  • 35
Mirjam Poterbin, Luka Dončić majka Foto: MN Press

Srbija ovih dana posebno pati zbog košarke, nakon što se reprezentacija nije plasirala na Olimpijske igre posle poraza od Italije u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu, a neki dodatno pate kada vide kako za Sloveniju srcem igra Luka Dončić, koji je svojevremeno mogao da zaigra i za reprezentaciju Srbije.

Ipak, kod Dončića se nikada nije ni postavljalo pitanje i on je odmah znao da će igrati za Sloveniju, za koju igra srcem i koju vodi kao pravi lider, što se posebno videlo u Litvaniji gde je u finalu odigrao nestvarnu partiju i uz tripl-dabl odveo Sloveniju na istorijske prve Olimpijske igre u košarci.

Dončiću je otac Srbin, Saša Dončić, poreklom sa Kosova, čiji su roditelji u potrazi za boljim životom otišli u Sloveniju, gde se Saša i rodio. Tu je upoznao lepu Mirjam Poterbin, s kojom je dobio Luku 1999. godine.

Ipak, njihov brak je završen 2008. godine, kada su se razveli, a Mirjam je odlučila da svoj život nakon toga posveti sinu. Zbog njega se preselila u Španiju i sve vreme je bila s njim tokom perioda dok je bio u Real Madridu, a kasnije i kada se preselio u Ameriku gde sada igra za Dalas.

Ta veza sina i majke bila je mnogo jača nego Dončićeva veza s ocem, koji se odselio od njih i kasnije započeo nov život sa novom životnom partnerkom i koga je ređe viđao, pa i je i ta slovenačka strana prevagnula i bila mnogo jača kod Luke.

O tome je svojevremeno pričao i bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji ga je svojevremeno posećivao i pokušao da ga ubedi da zaigra za Srbiju.

- Pokušao sam, ali ženska linija je preovladala. Njegova majka je Slovenka, a otac Srbin. Dečko je odrastao tamo i nije moglo ništa da se uradi - rekao je Đorđević pre nekoliko godina.

Njegova majka Mirjam (44) prati Luku na svakom meču, a bila je i u Kaunasu gde je Sloveniji doneo olimpijsku vizu.

Na svom Instagram profilu redovno objavljuje fotografije i dobija pohvale za svoj izgled. Gde god se pojavi izaziva pažnju svojim izgledom, za koji je zaslužan i redovan trening u teretani koji često promoviše na svojim društvenim mrežama.

Mirjam je žrtvovala svoj život zbog svog sina, sve je podredila njemu i danas je najveća nagrada to kada vidi kako srcem igra za svoju reprezentaciju i vodi je do istorijskih uspeha.

Pogledajte i zašto Dončićevu majku mnogi smatraju najlepšom i najzgodnijom od svih majki košarkaša u NBA ligi.

Video: Dončić dizao tri prsta zbog Jokića na NBA Ol staru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шумадија

    5. jul 2021 | 13:42

    Ми треба да престанемо да крадемо другима играче које ИЛУЗОРНО сматрамо својима. Добро је да Дончић игра за своју Словенију

  • Boki

    5. jul 2021 | 14:01

    Bravo za mamu!!!

  • Schwaba

    5. jul 2021 | 14:03

    Prava žena, kapa dole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA