≫ 

Težak udarac za Srbiju pred Olimpijske igre: Sonja Vasić pozitivna na korona virus

Nastup u Tokiju sada je pod velikim znakom pitanja, jer se sportistima savetuje da ne žure s povratkom na teren posle preležane korone

  • 16
Sonja Vasić Foto: MN Press

Loše vesti stižu za srpsku žensku košarkašku reprezentaciju! MVP ovogodišnjeg Eurobasketa, Sonja Vasić, zaražana je korona virusom i njen nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sada je pod znakom pitanja.

Informaciju o zaraženom članu srpskog tima za Tokio objavio je ministar Vanja Udovičić gostujući na TV-u. Iako nije pominjao identitet, saopštio je da je u pitanju bračni par, što je bila jasna asocijacija da je u pitanju Sonja Vasić, jer je pre dva dana potvrđeno da je i njen suprug veslač Milan Vasić takođe zaražen korona virusom.

- Imamo dvoje zaraženih sportista u ovom trenutku, nažalost. U pitanju je bračni par - rekao je Vanja Udovičić, što je dovoljno jasno otkrilo identitet sportista.

Sonja Vasić je planirala da se oprosti od aktivnog igranja baš u Tokiju, ali je sada pitanje da li će moći da nastupi na Olimpijskim igrama. Ipak, zbog pozitivnog testa u problemu je i veslački tim Srbije, koji je već u Japanu, ali su sada u karantinu i ne mogu da treniraju zbog pozitivnog testa Milana Vasića. Udovičić ističe da Srbija pokušava da vrati čitavu delegaciju veslača iz Japana, kako bi ostatak tima mogao da se priprema do Igara, koje počinju 24. avgusta.

- Pokušavamo čitavu delegaciju da vratimo u Srbiju, jer ima još dosta vremena do Olimpijskih igara. Potrebno im je da se vrate u trenažni proces, a treba da izvučemo maksimum. Ne smemo da dozvolimo da ostatak tima ima konsekvence, da bude izolovan. Moramo da im omogućimo da predstavljaju Srbiju na pravi način - rekao je ministar.

Miloš Vasić je u Atini, odakle je srpska delegacija poletela za Tokio, imao negativne testove 96 i 72 sata pred put, ali je odmah po sletanju u Japan dobio pozitivan test. On se trenutno nalazi u izolaciji i nakon sedam dana će biti testiran drugi put.

Kada učesnik Olimpijskih igara bude imao dva uzastopna negativna testa, njemu će biti dozvoljeno da napusti karantin. To je deo strogih pravila koja su propisali Japan i Međunarodni olimpijski komitet.

Video: Selektorka Maljković: Srbijo, ovo je moj zlatni vidovdanski tim, ove devojke su uzori!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    6. jul 2021 | 10:28

    Eno ga Buskec prelezao za 7 dana Kovid i igra Polufinale Eura, tako da moze da igra Oi su za 20 dana.

  • Geras

    6. jul 2021 | 10:24

    Ma kakav bre korona virus...

  • mihajlo iz sabanove pjesme

    6. jul 2021 | 11:13

    Imao sam i ja..i evo me..ko zmaj..10 dana na kiseoniku..50 ak inekcija , vadjenje krvi ,snimanje pluca ..onda malo odmora ..sutra u banju / besplatno 20 dana /..to je kovid 19 za obicne smrtnike...kosarkasi ne idu na oi a nemju kovid..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA