≫ 

Ejton i Pol vodili Finiks do pobede nad Milvokijem

Počela je borba za novog šampiona NBA lige

  • 0

Košarkaši Finiksa pobedili su Milvoki sa 118:105 u prvom meču finala plej ofa NBA lige i poveli sa 1:0 u seriji koja se igra do 4 pobede.

Iako su Baksi igrali sa najboljim igračem i nekadašnjim osvajačem dvosturkog MVP ija NBA lige Janisa Adetukomba, koji je bio povređen, nisu uspeli da naprave brejk na gostovanju u Finiksu.

Adetukombo je ubacio 20 poena uz 17 skokova, dok je Kris Midlton dodao 29 uz 7 skokova i njih dvojica su bili najefikasniji.

Kod pobedničke ekipe Sansa čak trojica igrača imala su odličan učinak. Deandre Ejton je ubacio 22 poena uz 19 skokova, Devin Buker je dodao 27, dok je Kri Pol ubacio 32 uz 9 asistencija. Sansi su imali i peh da im se povredi Dario Šarić na samo minut i po pre kraja prve četvrtine i više se nije  vraćao na parket.

Utakmica je bila neizvesna i zanimljiva sve vreme a Finiks je polako stvarao prednost kroz četvrtine. Na poluvremenu je bilo samo 8 poena razlike za Sanse (57:49) ali su zato u trećoj dodali gas i podigli razliku na plus 16 koju do kraja meča nisu ispuštali.

Sledeći meč igra se u noći između četvrtka i petka u Finiksu takođe.

Video: Milvoki i Finiks odlučuju o novom NBA šampionu: Bogdan se vraća kući, zatvorio sezonu sa 20 poena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA