Podrhtava tlo zbog Partizana: Ko je sledeća "bomba" Željka Obradovića? Neka imena već procurila...

Ekipa Partizana ima visoke ambicije, što pokazuju i prva tri pojačanja

  • 95
Zeljko Obradovic, pojacanja, KK Partizan, Grobari Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/PartizanBC

Ne dopušta uprava Partizana da se tlo na Balkanu smiri, nego pripremaju svoje navijače za nove "bombe" u Humskoj.

Svima je jasno da se Partizan ne šali za narednu sezonu, ambicije su visoke, osvajanje svakog mogućeg trofeja i igranje u Evroligi su imperativ ovog kluba za narednu sezonu.

Ulaganja su postala malo veća nego što su svi navikli u ABA ligi, Panter je navodno potpisao najveći ugovor u istoriji srpske košarke, a pitanje je koliko će još novca biti potrebno dok se ne oformi ekipa.

Do sada su došla tri košarkaša u Partizan, pored Pantera o kom smo već pisali, nove akvizicije su Aleksa Avramović i Zek Lidaj, a upravo su Lidaj i Panter došli bez ikakve prethodne pompe u ovaj klub, dok se ostali igrači polako "krčkaju".

Zek Lidaj - Košarkaška zver vredna milion evra

Odjeknula je detonacija i to pred ponoć, Zek Lidaj je postao novi košarkaš Partizana. Igrač koji pokriva pozicije četiri i pet, biće jedno od najvećih pojačanja za iduću sezonu, prethodnu sezonu je proveo u Milanu gde je plaćena njegova izlazna klauzula od 150.000 evra, kako bi oslobodio mesto za Nikolu Melija.

Nakon raskida s Milanom, Lidaj je bio jedan od najtraženijih košarkaša u Evropi, mnogi klubovi koji se takmiče u Evroligi su stali u red kako bi potpisali ovog momka, ali Željko Obradović je očigledno uspeo da ga ubedi u svoj prijekat.

Prema nezvaničnim informacijama, poslednja poznata ponuda za Lideja je bila 1.000.000 evra po sezoni od Kubana koja je glatko odbijeno, pitanje je, da li je Partizan izjednačio tu ponudu i uz Željka Obradovića uspeo ovog košarkaša da privoli da im se pridruži u crno-belom taboru.

Zach Leday Foto: Marko Jovanović

Ekpe Judo - Stari Željkov znanac i iskusni centar

Ekipa Partizana trenutno kuburi s pozicijom pet, a svi očekuju jednog "razbijača" pod košem. Upravo takav profil igrača je Ekpe Judo, koji je ujedno i stari poznanik sa Željkom Obradovićem.

Nakon epizode u Feneru, Judo se okušao u NBA ligi gde je nosio dres Jute Džeza, ali ni tamo se nije dugo zadržao pa je otišao u Kinu.

Već nekoliko dana se po raznim srpskim i inostranim medijima nagađa samo dan kada će Judo ozvaničiti potpis u Partizanu.

Evroliga, euroliga, Fenerbahče - Olimpijakos Foto: Tanjug/AP

Vladimir Micov - ljubav za kraj karijere

Iskusno srpsko krilo je na zalasku karijere, napunio je 36 godina i napaustio je Olimpiju iz Milana u kojoj je načinio i istorijske uspehe.

Od trenutka kada mu je istekao ugovor, Micova su mnogi povezivali sa Zvezdom i Partizanom, ali ovaj košarkaš se uvek oglašavao kao veliki navijač Partizana.

Tako je i u izjavi od pre nekoliko dana izjavio da postoje određeni kontakti, ali bez konkretne ponude, međutim, mnogi navijači ovog kluba, ali i inostrani novinari vide upravo ovog košarkaša kao sledeće pojačanje Partizana.

A podsetimo i na drugi deo njegove izjave u vezi ovog kluba.

- Uvek sam govorio da sam partizanovac, nisam to krio pa neću ni sada. Takođe sam govorio da ako se kockice poklope da ću rado doći u Partizan - izjavio je Micov pre nekoliko dana, a da li je ovom izjavom upravo i najavio svoj transfer?

vladimir micov Foto: MN Press

Kostas Slukas - Iskusni Željkov ratnik

Još jedna diskutabilna pozicija u trenutnom rosteru Partizana je pozicija plejmejkera, a ukoliko je potreban igrač, samo osmotrite ekipu Fenera koju je trenirao Željko Obradovića.

Tako određeni mediji iz Grčke javljaju da Partizan pregovara sa iskusnim Kostasom Slukasom, međutim, problem je visina obeštećenja koju bi morali da plate, a i pitanje je koliku bi platu imao ovaj Grk.

Slukas je još jedan košarkaš iz nekadašnje čete Fenerbahčea koju je Željko predvodio s ogromnom uspehom, a s obzirom na to da ima 31 godinu, bio bi odličan tutor mlađim igračima, ali bi i kvalitetom znatno doprineo Partizanu.

kostas slukas Foto: MN Press

Takođe, isplivalo je i ime Džejlina Smita, najkorisnijeg igrača Bundeslige prošle sezone, koji je jedan od kandidata za poziciju plejmejkera. Na društvenim mrežama i forumima se takođe spekuliše o zvučnim imenima i povratnicima kao što su Jan Veseli, Žofri Lovernj i Leo Vesterman...

Nema sumnje, navijače KK Partizan čeka vrelo leto ove sezone, a mnogi neće moći da spavaju mirno usled tolikih "detonacija", naročito kada one dođu pred ponoć.

Video: Obradović o povratku Vestermana, Veselog i drugih miljenika navijača: Razgovaraćemo sa svima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzaba sve..

    7. jul 2021 | 14:45

    A na kraju sezone, Radonja opet pali Baklje na Kalisu.. Zivi bili komsije pa videli.

  • Realno

    7. jul 2021 | 15:29

    Ljudi šta podrhtava, gde ste poleteli? Pa sa mnooogo jačim Fenerom je gubio od Zvezde na čelu sa Radonjićem. Zašto sad tolika pompa, polako, tek treba da se igra. Pravi se atmosfera ko da je osvojio sve, videćemo ko će šta da osvoji na kraju sezone. Polako... mogo se leti, mnooogo...

  • Gg

    7. jul 2021 | 14:26

    Sledeća bomba je poreska, pa katanac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA