≫ 

"Da li bi Jokić nešto promenio? Kokoškov ubeđen da bi Srbija sa centrom Denvera otišla u Tokio

Srpski selektor ubeđen da bi Srbija sa Jokićem pobedila Italiju i otišla u Tokio

  • 13
Igor Kokoškov Foto: Marko Jovanović

Da li je Srbija mogla bolje, da li je mogla kvalitetnije i više protiv Italije u kvalifikacijama, da li bi izbegla debakl, da li bi zvanično najbolji igrač sveta pogurao naš tim do Tokija - to naravno nikada nećemo saznati. Jokića nije bilo, imao je svoje razloge zbog kojih je ovog leta zaobišao vrlo važnu reprezentativnu akciju, ali ono što je jasno kao dan je da smo bez njega delovali kao razbijena vojska.

Selektor Kokoškov nema dilemu: sa Jokićem bi Srbija uradila isto što je Slovenija sa Dončićem - plasirala bi se u Tokio.

- Mora da se šalite? - pitanjem odgovara Kokoškov u razgovoru za 24sedam.rs, na pitanje da li bi igranje MVP-ja najjače lige sveta nešto promenilo.

Kokoškov je napravio paralelu sa slovenačkom reprezentacijom i Dončićem, iz svake njegove reči se prepoznaje utisak da bi nam Jokić doneo prolaz u Tokio.

- Pitanje "da li bi Jokić nešto promenio?". Jokić je u ovom trenutku najbolji košarkaš sveta. Pogledajte šta se dešava Sloveniji, koja nije mogla da prođe kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koja je gubila od Belorusije, molim vas. Imali su jako loša poslednja dva leta i pojavljuje se alfa mužjak, njihov Jokić, pojavljuje se Luka (Dončić) koji je u ovom trenutku top 5 igrača sveta i sve se menja. I medijski, i svlačionica i trening. To su ljudi koji su magneti. Pogotovo ako je tvoj najbolji igrač najbolji dodavač sveta, što su i jedan i drugi. Ne najbolji strelac, nego plejmejkeri. To menja i u energiji i samopouzdanju o kome pričamo i motivaciji… Svi smo mnogo bolji.Sama činjenica da najbolji igrač sveta ne igra - to su dva potpuno druga tima - poručio je Kokoškov.

Video: Rekao mi je tata, ne mogu: Jokićev otac otkrio 3 stvari zbog kojih Nikola ne igra za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    7. jul 2021 | 18:07

    Pa šta bi bilo da su za Italiju igrali Galinari, Belineli, Datome...? Sa tvojom taktikom bi nas pobedili sa 50 razlike, i ovako su nas demolirali. Sa Jokićem bi bilo isto jer i on kao ti nema nikakve emocije prema svojoj državi i reprezentaciji. Najbolje bi bilo da obojica više nikad ne privirite u reprezentaciju Srbije. Idite u vašu Ameriku i slikajte se sa predsednikom te zločinačke države koja je našu zemlju zauvek zatrovala osiromašenim uranijumom.

  • Bhm

    7. jul 2021 | 18:01

    Jokić je iskompleksirani klinac koji je ozenio prvu devojku u zivotu pa jos i hrvaticu koja ne da je zadržala svoje prezime nego njegovo nije ni uzela!Zena je u braku zadrzala svoje prezime!Da li neko sumnja ko je u njihovoj glava porodice?Garantujem da mu je ona rekla da ne igra za Srbiju i da bi mu mnooogo bolje bilo da njoj pravi drustvo nego da ide u Tokijo....

  • Papilon

    7. jul 2021 | 21:29

    Da je imao valjan razlog da ne igra za Srbiju razumeo bih ga ali da laze citavu naciju da je umoran.......jadno.....sta bi bilo da se Denver plasirao u veliko NBA finale, morao bi odigrati jos 14-15 utakmica, zar za te utakmice ne bi bio umoran. Ovakve treba otkaciti za sva vremena i tacka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA