Šou u Letoniji: Srbija dobila protivnika u četvrtfinalu SP za mlade košarkaše trojkom uz zvuk sirene

Gonzalo Korbaljan doneo je Argentincima duel sa nacionalnim timom naše zemlje

  • 1
Argentina Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Mladi reprezentativci Srbije su ranije jutros uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina pobedom nad Japanom u dramatičnoj završnici (89:86) u kojoj su rivali dva puta imali šut za produžetak. Oni su večeras saznali ko će ih sačekati među najboljih osam - biće to Argentina, koja je na nestvaran način u poslednjoj sekundi trojkom iz dugačkog zaleta savladala Tursku - 76:74!

Bio je to jedan od "hajlajta" ovog Svetskog prvenstva i zasigurno jedna od interesantnijih utakmica turnira koji se igra u Letoniji. Imali su i jedni i drugi veoma ubedljivu prednost, Turska je čak imala +8 u četvrtoj četvrtini, ali se tada niotkuda pojavio Gonzalo Korbaljan, koji je pretrčao pola terena i šutirao za tri iz čudnog naskoka u poslednjem deliću sekunde.

Kako je lopta prolazila kroz obruč, moglo se čuti ogromno oduševljenje Argentinaca, koji su počeli da skaču jedan na drugog, dok su Turci bukvalno ostali ukopani u mestu. Kao da ih je pogodio grom! Uostalom, pogledajte i sami...

Sve to ukazuje da nas čeka ogromna borba u četvrtfinalu, a nadamo se da će naši momci uspeti da se umešaju u borbu za medalje. U eventualnom polufinalu čeka ih bolji iz duela Litvanija - Francuska, dok se američki mladi "drim-tim" nalazi na drugoj strani žreba.

Srbija i Argentina će svoj meč četvrtfinala igrati u petak od 20.00 časova u Rigi.

Video: Anđušić: Najbolja utakmica otkako smo se okupili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA