≫ 

Tamna strana Partizanove NBA zvezde: Hapšen i osuđen zbog davljenja devojke, pretio da će se ubiti

Letonac je 2019. godine napao tadašnju devojku koja ga je potom tužila, a pored davljenja ugrizao ju je za usnu i povredio rebra

  • 32
Rodions Kuruks Foto: Profimedia/Getty images

Rodions Kuruks, letonski košarkaš koji je u sredu pojačao Partizan, iza sebe ima zanimljivu košarkašku karijeru koju je gradio igrajući za Barselonu, Bruklin, Hjuston i Milvoki!

Međutim, ni ona "životna" nije bezazlena s obzirom na to da je Letonac 2019. godine čak i hapšen zbog napada na bivšu devojku u Bruklinu.

Naime, većina svetskih medija su u početkom septembra pomenute godine preneli da je Kuruks završio na sudu, jer je u noći 27. juna fizički napao tadašnju devojku. Optužen je za davljenje, kao i da je devojku dva puta ošamario, ugrizao za usnu i bacio na krevet gde su joj naprsla rebra prilikom pada.

Prema zakonima države Njujork, optužba je tada bila prekršajna i Letonac se na jesen 2019. pojavio u sudu nakon što je devojka dva meseca posle incidenta odlučila da ga prijavi.

U izveštaju se navodi da je Kuruks uzvikivao "ubiću se" pre nego što je navodno uzeo da davi devojku, a sud je prilikom hapšenja tadašnjeg igrača Netsa izrekao zabranu prilaska. Takođe, Letonac je pušten bez kaucije na slobodu. "Njujork Post" je naveo da je Letonac tokom te svađe uzeo nož u pokušaju da se ubije, da bi tada sav svoj bes preusmerio prema partnerki.

Ono što je zanimljivo jeste i izjava Kuruksovog tadašnjeg advokata koji je rekao da je pomenuti par zajedno otputovao u Las Vegas dan posle incidenta, ali da su nedugo posle toga raskinuli.

Suđenje se "oteglo" do marta ove godine kada je Kuruks proglašen krivim za napad na devojku i morao je da odradi 16-nedeljni program protiv nasilja u porodici.

Kuruks, inače, igra na poziciji krila i potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom, mada se nezvanično može čuti da ima izlaznu klauzulu ukoliko stigne adekvatna ponuda iz NBA.

Video: Obradović o formiranju ekipe: Bio bih najsrećniji kad bih imao 12 srpskih igrača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZALE GROBAR

    8. jul 2021 | 13:44

    Pukni komšinice, sve ti je badava, gledajte vi u svoje dvorište a nama prepusti naše. Čovićeva propaganda NEĆE DA MOŽE.

  • Hvala

    8. jul 2021 | 14:52

    Hvala vam najlepse "braco" cigani sto ovoliko pratite nase vesti i ucestvujete u nasoj sreci.

  • coach

    8. jul 2021 | 14:41

    Jos sad kad mu Dule dodje videce on. Obradovic ce da vice a Dulo da davi. Ovu mi dodje kao rehabilitacija, plus imace i casove ljubavi. Bice kao nov

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA