≫ 

Ostoja likuje posle presude, pecnuo i Zvezdu: "Ponosan što smo isti onaj klub koji je osnovan 1945"

Crno-beli rešili veliki problem vansudskim poravnanjem sa bankom sa kojom su godinama bili u sporu

  • 71
Ostoja Mijailović Foto: ATA Images

Košarkaški klub Partizan rasteretiose ogromnog balasta koji ga je kočio poslednjih godina, čak u jednom trenutku doveo u pitanje opstanak kluba. Možda to tako ne izgleda navijačima crno-belih, ali danas je veliki dan po njihov voljeni klub jer je rešen "gorući problem", i to vansudskim poravnanjem između KK Partizan i banke koja je potraživala 1.4 miliona evra.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je nakon sklapanja sporazuma o vansudskom poravnanju izrazio veliko zadovoljstvo učinjenim, a iskoristio je i ovu priliku da napravi paralelu sa večitim rivalom Zvezdom i famoznim UPPR-om, koji je, kako to ponosno ističe prvi čovek Partizana, njegov klub izbegao.

- Pre oko četiri godine, najveći pojedinačni problem je bila blokada od strane banke. Bilo je dosta saveta da se klub kao pravno lice uvede u stečajni postupak, bilo je i predloga da se sprovede UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije) - podseća na teške momente Mijailović. 

- Izabrali smo najteži put, ali danas sam posebno ponosan na činjenicu da je naš Partizan onaj isti klub koji je nastao davne 1945. godine. Veoma smo zadovoljni obavljenim poslom jer je vansudsko poravnanje ubrzalo čitav proces. Do osnove za ovakav epilog došli smo nakon nekoliko godina teške borbe našeg pravnog tima pred nadležnim institucijama. Dokazali smo ono za šta smo se borili i ono u šta smo čvrsto verovali. Partizan je sada i definitivno finansijski konsolidovan i to je velika vest za sve koji vole klub i podržavaju ga na putu povratka u društvo najboljih - istakao je Mijailović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lule

    10. jul 2021 | 19:28

    Ponosan na NDH osnivace i predsednika Franju? Lepo Ostoja,lepo…Tako prica svaki pravi grobar!

  • Činjenice i istina

    10. jul 2021 | 15:56

    Samo što su Partizan osnovali hrvatski vojni oficiri od reprezentativaca Pavelićeve NDH iz FK Gradjanskog čiji je vlasnik bio Maks Luburić, a medju osnivačima je bio i tadašnji pukovnik Franja Tudjman koji je kasnije bio i predsednik JSD Partizan i promenio klupske boje iz originalne bordo-plave u crno-bele, na predlog ustaškog domobrana Stjepana Bobeka, legende Partizana. A Zvezdu su osnovali Srbi od srpskih igrača iz FK Jugoslavije, originalno FK Srbije... Da pomenemo i da su čelnici i legende javno čestitali prijem Kosova u UEFA i izbacivali srceparajuće čitulje za predsednika FS Kosova Fadilja Vokrija koji je samo par dana pre smrti zabranio humanitarnu utakmicu za srpsku decu iz Gračanice, a pritom il je bio i specijalni gost u loži u Elbasanu na utakmici sa Skenderbegom...

  • Istina

    10. jul 2021 | 19:22

    JSD Partizan, grobar svega srpskog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA