Mladi košarkaši Srbije saznali put do zlata: Večeras sa Francuzima, u finalu čekaju Amerikanci

Biće večeras jako teško pobediti Galske petlove, ali su naši momci pokazali dobru igru na turniru u Letoniji

  • 1
Mladi košarkaši SAD Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Džava prvi su finalisti Svetskog prvenstva za igrače do 19 godina koje se održava u Letoniji. Oni su u prvom polufinalu bili bolji od selekcije Kanade, koja se dobro držala sve do početka poslednje deonice, kada su Amerikanci "upalili" motore i otišli na nenadoknadivu razliku - 92:86.

To ujedno znači da će se Srbija za eventualno zlato boriti upravo protiv SAD-a, pod uslovom naravno da večeras u svom polufinalnom duelu pobedi protiv Francuske. Taj meč na programu je od 20.00 časova u Rigi.

Što se tiče meča između Kanade i SAD-a, nije bilo nekog prevelikog pitanja oko toga ko će biti pobednik. Amerikanci su vodili kroz dobar deo meča, na poluvremenu je taj suficit bio i dvocifren, da bi se Kanađani u trećem kvartalu probudili i prišli na samo jedan poen iza leđa SAD-a.

Držali su se Kanađani koliko-toliko na tom pristojnom zaostatku, ali su Amerikanci sredinom četvrte četvrtine napravili pomenutu seriju 17:0, kojom su stavili tačku na sva zbivanja. Do kraja utakmice, severnija od dve zemlje u Severnoj Americi uspela je samo da smanji razliku i dopusti častan poraz.

Mladi košarkaši SAD Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

U reprezentaciji SAD-a, poeni su bili dosta dobro raspoređeni. Najefikasniji je bio Kenet Lofton sa 16 postignutih poena, pratio ga je Majkl Majls sa jednim manje, dok su Čet Holmgren sa 12 poena i Rajan Kalkbrener sa 10 poena zaključili krug dvocifrenih u redovima ove selekcije.

Kada govorimo o Kanađanima, koji su igrali u skraćenoj rotaciji sa osam košarkaša, najbolji je bio Kaleb Hustan sa 23 poena, pratio ga je Benedikt Felder sa 19 poena, jedan manje je dao Rajan Nembard, dok je Zek Edi postigao 16 poena.

Amerikanci čekaju rivala za finale Svetskog prvenstva, koje je na programu već sutra sa početkom od 20.00 časova u prestonici Letonije, Rigi.

Video: Kokoškov: Žao mi je, poštujem odluku Posle Jokića još 2 srpska NBA igrača odjavila reprezentaciju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    10. jul 2021 | 19:17

    Nasi slabo rade u teretani, zato ce zjanit 20 razluke od francuza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA