≫ 

"Ne zaboravimo genocid nad Bošnjacima": Nurkićev saigrač iz NBA se oglasio zbog Srebrenice

Turski košarkaš se oglasio na dan kada se u BiH obeležava 26 godina od genocida u Srebrenici

  • 15
Trail Blazers Nuggets Basketball David Zalubowski

Turski košarkaš Enes Kanter oglasio se na dan kada bošnjačka zajednica u BiH obeležava godišnjicu genocida u Srebrenici.

Turčin, koji je u svojoj zemlji "persona non grata" zbog kritike prema Erdoganovom režimu, čak ne sme ni da se vraća u domovinu, duboko saoseća sa bošnjačkim narodom i saigračem Jusufom Nurkićem čiji je "tvit" na temu Srebrenice i prokomentarisao.      

- Danas je veoma tužan dan za moju braću i sestre Bošnjake. Ne zaboravimo genocid koji je počinjen protiv njih. Tako nešto se nikad više ne sme ponoviti. Jul 1995. godine, preko 8.000 Bošnjaka je mučeno i ubijeno - napisao je kanter na "tvit" saigrača Jusufa Nurkića.

Reprezentativac BiH je inače na svoj tviter nalog "okačio" video poznate američke glumice Andželine Džoli koja je svetu poslala poruku o "genocidu koji se desio nad bošnjačkim narodom".

Today is a very sad day for my Bosnian brothers and sisters. Let us not forget this genocide committed against Bosnians. This must NEVER happen again. July 1995, over 8,000 Bosnians tortured and killed.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, danas, 11. jula, obeležava se 26. godišnjica srebreničkog genocida. Posmrtni ostaci 19 žrtava genocida, koji je počinjen 1995. godine, biće pokopani danas u ovom Memorijalnom centru u kome su do sada ukopane 6.652 žrtve.

Na drugim lokacijama, prema željama porodica žrtava, ukopano je još 237 osoba, a i dalje se traga za oko 1.000 nestalih.

Prema dokazima koji su izvedeni pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) i Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove, nakon pada Srebrenice ubijeno je ili nestalo do 8.000 muslimanskih muškaraca i dečaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • no comment

    11. jul 2021 | 17:54

    Sto nije odao pomen zrtvama Osmanijskog carstva?

  • Boki

    11. jul 2021 | 18:12

    Sta cemo sa genocidom nad Jermenima koji su pocinili turci i gde su pobili preko milion ljudi?

  • nibrS

    11. jul 2021 | 18:10

    Pokazao je vama Jokić gdje vam je mjesto... A što se genocida tiče turčine, misli na Armejce i pokrij se ušima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA