≫ 

"Ćutaćeš dok ja pričam": Tenzije u taboru SAD posle poraza, Popovič morao da disciplinuje novinara

Selektor Amerikanaca je ovako stao u odbranu svog tima na pitanje novinara

  • 1
Greg Popovič Foto: Tanjug/AP

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič, razumljivo, nije bio ni najmanje raspoložen posle još jednog, drugog poraza svog tima u pripremi za Tokio. Posle šamara od Nigerije, protekle noći usledio je novi - od Australije, pa su već sada upaljeni alarmi u taboru trostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona i prvog favorita za zlato.

Bilo je zvižduka od strane navijača u Las Vegasu, ali i kritika novinara sa kojima su se na konferenciji suočili selektor Greg Popovič i Demijan Lilard. Legendarni "Pop" je u jednom trenutku, reagujući na pitanje za Lilarda, ušao u raspravu sa jednim novinarem kojeg je morao da disciplinuje.

- Da li ćeš me pustiti da završim? Da li ćeš me pustiti da završim? - uporno i ljutito je ponavljao Popovič usred izlaganja pokušavajući da ućutka sagovornika, pošto je osetio potrebu da odgovori na postavljeno pitanje (za Lilarda), a ono je glasilo "kako gleda na to da su ranije selekcije SAD dominirale u svetu, a ova sada ide iz poraza u poraz".

Pošto je šuter Porlanda završio, Popovič je takođe želo da odgovori. Evo kako je počela njegova rasprava sa novinarem:

- Dozvolite da i ja odgovorim na to pitanje. Vi ste prošli put postavili isto pitanje, pretpostavljate da stvari nisu baš takve kakvim ih predstavljate.

Reporter je u tom trenutku prekinuo Popoviča, što je dovelo do reakcije slavnog trenera:

- Hoćete li mi dozvoliti da završim izjavu ili ne? - pitao je Greg sagovornika nekoliko puta.

- Dakle, ti ćeš ćutati dok pričam. A onda ću ja tebe slušati - nastavo je da disciplinuje novinara "Pop", pa uzeo reč:

- Kada dajete izjave o prošlosti, nepoštovanjem ovih drugih timova... Pod broj jedan, ne pokazujete poštovanje prema ostalim timovima. Razgovarao sam sa vama prošli put o istoj stvari. Na svim ovim turnirima imali smo vrlo tesne utakmice protiv četiri ili pet ekipa. Dakle, dobre timove ne možete oduvati. Postoje određene utakmice koje bi se mogle dogoditi na nekom od turnira, na svetskom prvenstvu i olimpijskim igrama kada neko nekog deklasira, ali generalno, niko nikog ne može da "oduva" jer su sve to dobri timovi. Dakle, kada date takvu izjavu, to je kao da pretpostavljate da se to dešava, a to je netačno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA