≫ 

Ameri "dodali gas" pred Tokio, pokazali moć protiv Španije, Durent i Lilard prejaki za Furiju

Sigurna pobeda izabranika Grega Popoviča

  • 5
mark gasol Foto: Tanjug/Ap

Košarkaška reprezentacija Amerike putuje u Japan ipak u dobrom raspoloženju, posle dve vezane pobede u prijateljskim proverama, od koje je poslednja, u noći između nedelje i ponedeljka, upisana protiv aktuelnih svetskih prvaka Španaca - 83:76.

Bila je to možda i najbolja partija Amerikanaca u dosadašnjem delu priprema, sigurna, autoritativna pobeda koja je pokazala da su dva uvodna poraza (Nigerija, Australija) bili samo trenutak slabosti i posledica procesa uvođenja u ritam selekcije Grega Popoviča.

Stvari su došle na svoje protiv Furije.

Amerikansi su u prvom poluvremenu imali poteškoća, gubili su i devet razlike, ali su u nastavku, predvođeni Durentom i Lilardom, nesumnjivim napadačkim liderima tima, preokrenuli i lišili meč neizvesnosti u poslednjoj deonici.

Osim pomenutog dvojca, kod Amerikanaca se istakao momak koji je "upao" na spisak putnika za tokio umesto Kevina Lava, Keldon Džonson. Košarkaš San Antonija je svojom energijom i napadačkim repertoarom bio najprijatnije izennađenje utakmice, meč je završio sa 15 poena i ovacijama publike po izlasku iz igre pred kraj.

Najefikasniji kod SAD bio je Demijan Lilard sa 19 poena, dok je Kevin Durent ubacio 14.

Daleko najbolji kod Španaca bio je iskusni Riki Rubio sa 23 poena.

Bila je ovo poslednja prijateljksa provera za obe selekcije, koje se iz Las Vegasa sele za Japan gde uskoro kreću sa takmičarskim mečevima. Amerikanci prvi meč igraju sa Francuzima u Saitami, u blizini tokija, dok Španija dan kasnije igra sa domaćinom Japanom.

mark gasol Foto: Tanjug/Ap

Video: Doktorat Krisa Pola: Finiks srušio Milvoki i poveo u velikom finalu NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    19. jul 2021 | 08:30

    Ništa mi sad nije jasno, gde se izgubiše one njihove cifre iz NBA, samo par dana posle završetka lige. Do juče svi oni, svaku utakmicu tripl dabl, dabl dabl, 50 poena, 25 skokova 23 asistencije, sad najednom 15 poena, 17, poena, 6 asistencija......

  • Semajlirane_pufne

    19. jul 2021 | 10:12

    Lagano osvajaju Olimpijadu iako su umorni oni ipak igraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA