≫ 

Zvezda našla šutera u NBA? Igrao za Kliperse i Vizardse, u koledž karijeri ubacio 46 poena na meču

Da li je ovo najava nove "bombe" na Malom Kalamegdanu?

  • 43
džerom robinson Foto: youtube/Washington Wizards

Košarkaški klub Crvena zvezda "ozbiljno razmatra" situaciju sa Amerikancem Džeromom Robinsonom (24), piše novinar portala Jurohups Antonis Strogilakis.

Robinson je minulu sezonu igrao u Vašingtonu, pre toga dve sezone u Klipersima, i ima solidno iskustvo u najjačoj ligi sveta.

Ovaj 24-godišnji Amerikanac bio je 13. pik na draftu 2018. godine, izabrali su ga LA Klipersi, ali je proveo samo jednu kompletnu sezonu u njihovim redovima, pošto je već u narednoj, kada se oformljen super tim Lenardom i Džordžom, trejdovan je u Vašington posle 42 odigrana meča.

Od 8. aprila ove godine je slobodan igrač, nakon 32 odigrane utakmice za Vizardse.

Inače je završio koledž Boston za koji je odigrao nekoliko izuzetno zapaženih partija. Na jednoj utakmici, u pitanju je meč sa Notr Damom, ubacio je 46 poena, a u poslednjoj sezoni na koledžu je prosečno beležio 20,7 poena.

U NBA su već te brojke značajno opale.

U prvoj sezoni u najjačoj ligi je postizao 3,4 poena, a u narednoj 2,9 za Kliperse. Po prelasku u Vizardse beležio je solidnih 9.4 poena u proseku po meču, do kraja sezone 19/20, a posle 17 mečeva u prošloj sezoni sa 4,7 poena po meču Vašington je raskinuo saradnju sa njim.

Pogledajte neke njegove poteze u dresu Vašingtona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA