≫ 

Moćni Janis je šampion i MVP finala! Dao 50 poena i odveo Milvoki do NBA prstena posle 50 godina

Neverovatna partija Grka u meču broj šest

  • 13

Košarkaši Milvoki Baksa novi su NBA šampioni! Predvođeni neverovatnim Janisom Adetokumbom, koji je u odlučujućoj šestoj utakmici postigao 50 poena, Baksi su došli do pobede nad Finiksom od 105:98, za ukupan trijumf od 4:2 u seriji!

Nije lepo krenulo po Milvoki u velikom finalu, jer su gubili sa 2:0 na startu serije, ali nakon toga su vezali četiri pobede uz maestralne partije "Grčkog frika", koji je na kraju i osvojio trofej za MVP-ja finala!

Pedeset poena Janisa uklopilo se u veliki jubilej Milvokija i prvu tititulu posle 50 godina! Ovo je Milvokiju druga titula u istoriji franšize, a prvu su osvojili još 1971. godine.

Janis je uz 50 poena imao i 14 skokova i 5 bolokada, a šut iz igre bio je čak 64 odsto. Ispratili su ga Kris Midlton sa 17, Bobi Portis sa 16 i Džru Holidej sa 12 poena i 11 asistencija i 9 skokova.

Kod Finiksa se izdvojio Kris Pol sa 26 poena, a podbacila je prva zvezda tima Devin Buker, koji je meč završio sa 19 poena uz očajan šut iz igre (8 od 22 ukupno, 0 od 7 za tri poena).

Milvoki je bolje počeo meč i vodio je posle prve četvrtine sa 13 poena razlike. Ipak, do kraja poluvremena je Finiks stigao do svoje najveće prednosti na meču od 7 razlike, a u trećoj deonici je viđena "rezultatska klackalica" da bi u četvrtu deonicu obe ekipe ušle sa egalom.

Janis je sredinom četvrte četvrtine imao veoma bitnu blokadu nad Bukerom, koja je simbolično najavila ishod ovog šestog meča finalne serije. Milvoki je nakon toga pobegao na šest poena razlike, koju je kasnije podigao i na osam, što je za Finiks bilo nedostižno, pa je moglo da počne veliko slavlje igrača i navijača Milvokija.

Pogledajte kako je to izgledalo u galeriji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA