"Pravimo famu oko plata igrača": Ostoja zadovoljno trlja ruke posle velikog posla u prelaznom roku

Predsednik crno-belih se osvrnuo na dosad odrađen prelazni rok, pričao je i na razne druge aktuelne teme

  • 39
Promocija Željka Obradovića Foto: Nikola Tomić

Potpisom Alena Smailagića Košarkaški klub Partizan nastavio je da jača svoje redove za narednu sezonu koja, konačno po crno-bele, može biti baš ona koja se dugo čeka među navijačima, trofejna, u kojoj će se klub vratiti tamo gde mu je mesto.

Silna pojačanja su stigla ovog leta u tabor Partizana, Amerikanci Ledej i Panter, Avramović, Kuruc i ostali, "lepe" pare su uložene kako bi Željko Obradović dobio ono što je tražio. Javnost ne prestaje da intrigira pitanje koliko su plaćene novopridošlice, navijači sa obe strane se jako zanimaju za taj podatak, koji se, kako stvari stoje, nikad neće saznati do kraja.

Na pitanje zašto je problem da se javno kažu ugovori momaka koji obuku crno-beli dres, prvi čovek kluba Ostoja Mijailović, u razgovoru za Mozzartsport, kaže:

- Pravimo famu ni oko čega. Svi ugovori su registrovani u Košarkaškom savezu Srbije. Ugovori su dostupni javnosti - kaže, pa pojašnjava detaljno zbog čega cifre iz ugovora kriju:

- Ugovori poseduju klauzule gde mi kao klub ne možemo da objavimo detalje, to je želja igrača, agenata. I kada radite u kompaniji je nepristojno da pitate kolege koliku platu ima. Cifre koje se pojavljuju su nekada tačne, nekada nisu. Ti milionski, dvomilionski, tromilionski ugovori… Jednostavno svi znaju da je to neodrživo u Srbiji. Ne mogu, opet, da kažem ni da potpisujemo ugovore u desetinama hiljada evra.

KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos Foto: Marko Jovanović

Mijailović se dotakao teme ABA lige, prolaznosti klubova u Evroligu, da li će to biti jedan ili dva kluba, jedan sa "A" licencom. I dalje postoje otvorena pitanja na tu temu.

- Iskreno, to je pitanje svih pitanja. Očekujem u budućnosti i stvarno mislim da košarkaški klub Partizan i Crvena zvezda, zaista zaslužuju da budu stalne članice Evrolige. I po onome što naša zemlja ulaže. I po onome što smo dali evropskoj košarci. I po igračima koje smo proizveli. Po uslovima gde igramo. Zajednički zaslužujemo vajld karte, da budemo stalne članice Evrolige. Nije dobro što ABA liga, koja ima i ostale trofejne klubove i one koji su igrali i osvajali Evroligi, da nemamo zagarantovano mesto. To je problem i on mora dugoročno da se reši. Promenom uređenja društva i ličnih odnosa koji su remetili ugled lige, mislim da će se i stav Evrolige promeniti - rekao je Mijailović, pa dodao:

- Kada je došao Zoran Savić neki su rekli da je to zamazivanje očiju. Ali, potom je dolaskom Željka i pojačanja svima postalo jasno da se radi o ozbiljnom projektu, možda i najozbiljnijem u Evropi“.

Pitaju se navijači koliko će još biti pojačanja, na kojim pozicijama…

- To je možda pre pitanje za sportski sektor. Generalno vidite šta nedostaje. To je više pitanje dostupnosti igrača, a prioritet imaju srpski igrači - kaže Mijailović, iako je klub dosad doveo najmanje domaćih igrača.

- Moramo da imamo kompletan tim, tim koji je kvalitetan da ostvari ambicije i očekuju nas iznenađenja u narednom periodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VALJAK

    7. avgust 2021 | 09:52

    DRZAVA JE COVICU IZBRISALA VECI DUG NEGO STO JE CEO BUDZET KK PARTIZANA ! PISITE MALO O TOME ! GDE ODE GRDNI NOVAC ! DAJTE BAR ISTINU DOSTA TOG NAVIJACKOG KODEKSA !?

  • PAPA

    7. avgust 2021 | 08:44

    kada budes davao svoje pare moze i da je Partizan tvoja kompanija..ako drzava donira postovani biznismenu ..e to su i nase pare.. i mora da znamo sta radis

  • 🔴🔵⚪

    7. avgust 2021 | 10:22

    Shvatili su navijaci zvezde da im se opet priblizava dugogodisnji post sto se tice titula i onda negativno reaguju na svaku Partizanovu vest! Nema potrebe za kukanjem i vredjanjem, poraz mora sportski da se podnese jer imamo mnogo bolji tim od vas a bice jos veca razlika uskoro!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA