≫ 

Ivković spušta loptu oko Partizanovog plasmana u Evroligu: "Ništa se ne može uraditi preko noći"

Čuveni trener komentarisao je predstojeću sezonu u crno-belom taboru

  • 28
Dušan Duda Ivković Foto: MN Press

I dok velika većina evropske košarkaške javnosti smatra da je posle najnovijih pojačanja i postavljanja Željka Obradovića za glavnog trenera Partizan najozbiljniji kandidat da osvoji Evrokup ili ABA ligu i da se na taj način plasira u Evroligu za narednu takmičarsku godinu, neki su ipak izrazili skepsu.

Među njima je i legendarni stručnjak, Dušan "Duda" Ivković koji je istakao da ne treba žuriti i da niko ne garantuje Partizanu da će pobediti svakoga i plasirati se u najkvalitetnije evropsko klupsko košarkaško takmičenje.

- Ništa ne može da se uradi preko noći. Niko ne garantuje da će Partizan igrati u Evroligi naredne godine. Ako se svi uslovi ispune, treba verovati da će Partizan sa Željkom Obradovićem uspeti u tom cilju. Ali nije to lak posao - rekao je Ivković.

Jasno je svima u Evropi koliko Partizan želi da se vrati u Evroligu, a neki su se podsetili čuvenih utakmica od pre desetak godina kada su crno-beli pravili neverovatnu atmosferu i uspehe. Na putu ka tome u Evrokupu će im stajati ekipe Virtusa iz Bolonje i Valensije, dok se u ABA ligi ništa drugo osim velikih dvoboja sa Crvenom zvezdom apsolutno ne očekuje.

- Partizan je naš jedini klub sa titulom u Evroligi i logično je da navijači žele da igraju u najboljem takmičenju. Bilo kako bilo, pravilo je da svi velikani nekada prolaze kroz krizu, kada ispadnu iz svih mogućih krugova. A veliki klubovi nisu "pravljeni" samo od igrača i trenera, već i od navijača. Ako već postoje uslovi da se igra najbolja košarka, njihova želja mora biti uslišena - komentarisao je Ivković.

Interesantno je da je Ivković "kumovao" Obradovićevom sinu Đorđu, a u njihovom međusobnom razgovoru naglasio mu je da je njegov povratak u evropsku košarku riskantan potez, ali da bi mogao da bude sjajan za srpsku košarku.

- Pričali smo i pre nego što je doneo takvu odluku. Rekao sam mu da je to veliki rizik, ali da bi to bilo odlično za našu košarku - zaključio je Ivković.

Video: Danilović: Bora Stanković je sinonim za košarku, on je gospodin košarka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    15. avgust 2021 | 09:00

    Значи, Партизан је освојио Евролигу 1992. и то се непрестано понавља, а Звезда освојила куп шампиона у фудбалу, 1991. и постала првак света, али зашто помињати!? Па то је било давно!Како сте сви одвратни!!!!

  • Limdar

    15. avgust 2021 | 08:33

    Svaka čast Ivković dobra zna šta je košarka i da bilo koji tim ma koliko se pojača to ne znači da će nešto osvojiti. Ovde je drugi problem ganci FMP-ovci se uplašili pa odmah po uzoru na Čovića udarili u kuknjavu da bi sprečili Partizan na bilo koji način da ne igra kup šampiona. Polako prvenstvo je dugo biće i po sedam saopštenja nedeljno oni drugo ništa i neznaju samo da blate i napadaju. Ko će biti prvak i šta će osvojiti to niko nemože da unapred zna ako nije potkupio, ali se sigurno se zna da ovakav Partizan igraće pred punom halom to ni korona neće moći da spreči.

  • FANTOM

    15. avgust 2021 | 10:17

    Ivković nije ništa loše rekao. Ali je istina da trener mora biti neko sa autoritetom da bi ga igrači poštovali i na utakmicama davali više od 100%. Žoc je evropska i svetska institucija kojoj uspesi su krajni cilj. Trinkijeri je očit primer takvog trenera. Pokrenuo Partizan ali ova pandemija je prekinula njegov evropski put. Nastavio je u Bajernu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA