≫ 

Vajtovi utisci o Zvezdi: "Navijači su bučni i razumeju košarku, bolje kada ste na njihovoj strani"

Amerikanac je pristigao u Beograd pred početak priprema

  • 2
eron vajt Foto: twitter/kkcrvenazvezda

Polako se bliži početak nove košarkaške sezone. Sredina avgusta znači i okupljanje prvotimaca Crvene zvezde, koji će naredne takmičarske godine pred sobom imati izazov da odbrane osvojenu titulu u ABA ligi od one prethodne. Neće to biti nimalo lako, uzimajući u obzir da su se dobro pojačali Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija, Mornar...

Početak priprema za košarkaše Zvezde zakazan je za subotu. Minulog vikenda odrađeni su lekarski pregledi, a pristigao je i Eron Vajt koji predstavlja jedno od većih pojačanja crveno-belih za novu sezonu.

Nekadašnji igrač Žalgirisa, PAO-a i drugih evropskih ekipa stigao je u Beograd sa svojom porodicom, a svoje vreme je izdvojio da porazgovara za klupski sajt, pre svega o razlozima zbog kojih je došao u prestonicu Srbije.

- Bio sam slobodan igrač ovog leta i tražio sam klub koji igra u Evroligi, ima dobre navijače i koji se nalazi u dobrom gradu. Zvezda sve to ispunjava. Uzbuđen sam što ću ovde sada živeti, igrati za naše navijače i istorijski klub. Bio sam u Beogradu mnogo puta - rekao je Vajt nagoveštavajući koliko mu se prestonica naše zemlje sviđa.

On dodaje da je veoma srećan što će imati priliku da sarađuje sa Dejanom Radonjićem na klupi, pre svega zato što je i crnogorski trener pre svog poziva bio profesionalni košarkaš.

- Volim da igram za trenera koji je takođe bio i igrač, jer oni razumeju igru, kroz šta igrač prolazi. To je dobra stvar. Takođe, igrajući protiv njega i njegovih timova, primetno je da njegova ekipa igra za pobedu, da igrači treba da igraju timski i na pravi način, a ne za sebe.

Ističe da jedva čeka da počnu treninzi i da se upozna sa ostalim saigračima, za koje veruje da će se dobro slagati.

- Takav sam i ja kao igrač, pa verujem da ćemo dobro sarađivati. Jedva čekam da počnu treninzi, da sretnem i upoznam i čitav stručni štab.

Zna Amerikanac šta ga očekuje sa tribina, pošto je atmosfera na utakmicama Crvene zvezde jedna od najvatrenijih na čitavom Starom kontinentu.

- Bio sam na drugoj strani, nije uopšte lako igrati protiv Zvezde. Prave odličnu i bučnu atmosferu, veoma su glasni, razumeju košarku, pametni su navijači i bolje je biti na njihovoj strani. Jedva čekam da ih vidim i nadam se da ćemo ove sezone imati punu halu i dobru atmosfera u dvorani.

Video: Prvi pogodak Stevanovića: Vojvodina dolazi do izjednačenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA