≫ 

Bosanska senzacija oduševila Amerikance: Luka Garza uskoro dobija svoj prvi ugovor u Detroitu

On je prošle sezone bio jedan od najkorisnijih košarkaša u NCAA

  • 2
Luka Garza Printskrtin: Youtube

U toku je letnja košarkaška liga u kojoj između ostalog nastupa i nekoliko košarkaša sa naših prostora. I dok je Marko Simonović, nekadašnji igrač Mege, zavredio pažnju Čikago Bulsa i nastaviće karijeru u NBA ligi, to se barem za sada ne može reći za Filipa Petruševa, koji će prema pisanju stranih medija vrlo verovatno karijeru nastaviti u Anadolu Efesu.

Nekako ispod radara prolazi još jedan igrač koji korene vuče sa ovih prostora. Naime, Luka Garza, čija je majka čuvena Šejla Muftić, zadobio je poverenje Detroita sa kojim će potpisati ugovor i vrlo brzo se priključiti prvom timu.

Ne treba to ni najmanje da čudi. Garza je nastupajući za Ajovu prošle sezone u NCAA poneo epitet igrača godine, prema izboru stručnih ljudi iz američke koledž asocijacije. Tamo je bio dominantan u odnosu na svoje vršnjake, mada njegov tim nije dogurao daleko na čuvenom Martovskom ludilu i ispao je već u ranoj fazi.

Na minulom draftu je bio izabran kao 52. pik od strane Detroit Pistonsa, koji su ga odmah bacili u vatru u letnjoj ligi, a nije im bilo potrebno mnogo da shvate kakvog talenta su se dočepali. Može se reći da je mesto koje je zauzeo čak i prenisko za igrača koji drži centarsku poziciju.

Na prethodnoj utakmici protiv Los Anđeles Lejkersa, Luka Garza je postigao čak 20 poena uz 14 skokova i tri asistencije. Upravo posle ovog susreta, u Detroitu su rešili da sednu i da reše stvar do kraja. Uskoro se samo očekuje konačan potpis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    17. avgust 2021 | 00:51

    ajova igra big 10 konferenciju ncaa nije liga

  • Mrcke

    17. avgust 2021 | 10:04

    Jos jedan Miskov pulencic, da se prodaje brze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA