NBA liga nije ispoštovala Jokića: Srpski košarkaš prvi MVP ikada koji neće igrati na katolički Božić

Doduše, dva srpska igrača uzeće učešće u "maratonu" 25. decembra

  • 14
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Na katolički Božić se u NBA ligi gleda sa posebnim tonom. Na taj dan igraju se neke od najzanimljivijih utakmica u čitavoj sezoni, a do sada je bila tradicija da se u barem jednom susretu nađe i prošlosezonski MVP.

Međutim, Nikolu Jokića nećemo gledati 25. decembra, a da stvar bude još interesantnija - on je prvi MVP u istoriji takmičenja koji neće igrati nijednu od pet utakmica na ovaj praznik, čime su Amerikanci napravili pravi presedan.

Praksa da se pet utakmica igra na katolički Božić uvedena je 2008. godine, a tradicija je da se oni u svojevrsnom maratonu (koji po našem vremenu kreće oko 18.00 časova) prenose jedan za drugim sve do kasno u noć.

Iako Nikolu Jokića nećemo gledati na malim ekranima toga dana, hoćemo Bogdana Bogdanovića, koji će otvoriti program na veliki hrišćanski praznik. Atlanta Hoksi će "udariti" na Njujork Nikse u reprizi ovogodišnje plej-of serije, pratiće ih susret Bostona i Milvokija, potom će na teren Golden Stejt i Finiks, zanimljivo će biti na meču Bruklina i Los Anđeles Lejkersa, dok će i Luka Dončić i Boban Marjanović dobiti svoj mali šou, pošto će Dalas tog dana igrati protiv Jute.

Trener Džordž Karl je odmah primetio da Nikola Jokić nije ni uvršten u program i oglasio se putem društvenih mreža.

- Nema Jokića! Ignorisan! - napisao je, ali je vrlo brzo dobio odgovor od ostalih novinara koji su specijalizovani za NBA ligu.

- Nikola Jokić je stvarno najnepoštovaniji MVP kojeg sam ikada video. Postao je prvi MVP ikada koji ne igra na Božić još od uvođenja mečeva 2008. godine. Šta ja to propuštam? - nije mogao da veruje Šulc i okačio je poznatu fotografiju iz Jokićevog detinjstva.

Video: Ćute, rade, trpe, ginu jedan za drugog: Deki Stanković ponosan na igrače posle pobede nad Klužom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA