≫ 

Igokea pokrenula inicijativu, zvanično tražila da ABA liga razmotri proširenje plej-ofa

U klubu iz Aleksandrovca veruju da je ova ideja najbolje rešenje

  • 5
igokea Foto: ABA/Nikola Vuruna

Košarkaški klub Igokea uputila je dopis rukovodstvu i članovima ABA lige sa inicijativom da se, na narednoj sednici Skupštine lige, ponovo stavi na razmatranje promena sistema takmičenja u nadolazećoj sezoni Regionalne lige.

U Igokei se, vođeni takmičarskim motivima, zalažu za ideju da u doigravanju ABA lige od naredne sezone učestvuje osam klubova umesto dosadašnja četiri, prenosi portal ATV.

Inicijativu Igokeee predočio je sportski direktorr kluba Vuk Radivojević.

- Mi smo poslali dopis juče, ispred kluba, jer je na prošloj Skupštini bilo reči o plej-ofu sa osam ekipa. Nakon dugo vremena imamo takmičenje sa 14 ekipa i mislim, po meni, da plej-of od četiri tima gubi smisao. I španska i turska liga igraju tako. Mislim da bi bilo veoma zanimljivo za celu ABA ligu, ali i za timove, da mogu da nađu neku svoju šansu i da jure to osmo mesto. Uvek se u vrhu ističu isti timovi, zašto i neki drugi klubovi ne bi imali priliku da odigraju još nekoliko jakih utakmica. Kada je veći broj timova gubi se neka razlika između njih. Tako da mislim da bi plej-of sa osam timova doneo mnogo više žara i borbe i ponavljam mnogo zanimljivijom bi ligu napravili - rekao je Vuk Radivojević.

Video: Trener Igokee nakon što je njegov tim oduvao Crvenu zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA