Partizan doveo vojnika i "ubicu" na terenu: "Kad ti metak prolazi pored glave, to je pravi pritisak"

Izraelac je navikao na pritisak u svojoj domovini gde je služio i vojni rok

  • 8
jam madar Foto: partizan.rs

Partizan je u svoje redove doveo talentovanog Izraelca Jama Madara, koji je prošle sezone briljirao u dresu Hapoela, gde je prosečno beležio 17,1 poen, 5,2 asistencije i 3 skoka po meču, što nije promaklo oštrom oku Željka Obradovića koji ga je hteo u svom timu.

Madar je uz Denija Avdiju najveći talenat Izraela, posebno je opasan u napadu, gde ima različita oružja, od pik en rol igre, šuta, solo prodora... ali mu je igra u defanzivi slabija tačka, na čemu će sigurno raditi u Partizanu.

Njegove igračke kvalitete najbolje je opisao njegov trener još iz perioda kada je Madar imao 12 godina, Jogev Berdugo, koji ga je nazvao "ubicom na terenu".

- Pametan, drugačiji, dovitljiv. On je ubica na terenu. Uvek je u napadačkom modu i kada je u napadu i kada je u odbrani. Mađioničar je u pik en rol igri, i u pik en popu, kao i u kratkom rolu. Ima veći košarkaški IQ u odnosu na to što bi se očekivalo od njegovih godina. Drugačija je vrsta igrača. Poseduje osećaj za igru od prvog dana kada sam ga upoznao. Vođa je na terenu, general na terenu. E, to vam je Jam Madar - opisao je Berdugo.

Dres Partizana uvek ima posebnu težinu i nosi veliki pritisak, ali kada je Madar u pitanju, tu navijači crno-belih ne moraju mnogo da brinu, jer je on u Izraelu dobro shvati šta znači pravi pritisak, pa je tako bio i na služenju vojnog roka, o čemu je i sam pričao.

- Mislim da je odlazak u vojsku prelepa stvar. Da pomogneš i odužiš se državi. To je važno za našu zemlju. Ne gledam na poslednje minute kao na pritisak. Ne postoji pritisak. Pritisak je ono što deca mojih godina rade u vojsci. Kada ti metak prolazi pored glave, to je pravi pritisak - rekao je Madar svojevremeno.

Video: Panter o dolasku u Partizan posle Zvezde: Nadam se da mi navijači neće ništa reći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA