≫ 

Podmlađena Sloboda pobedila novog učesnika ABA lige: Studentski centar pao u pripremnom meču u Užicu

Crnogorski sastav se ozbiljno pojačao pred novu takmičarsku godinu, što čini trijumf Užičana još impresivnijim

  • 2
Oliver Popović i Đorđe Božić Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

U Užicu, možemo reći, stvoren je stabilan košarkaški klub. Sloboda je prošle sezone uspešno prošla ispit na regionalnoj sceni, plasirala se u četvrtfinale ABA 2 lige, gde je poražena od Studentskog centra, ali je mali revanš istom klubu priredila danas u dvorani "Veliki park" u pripremnom meču za novu sezonu. Rosoneri su slavili trijumf pred domaćim navijačima, kojima je prvi put posle pandemije bilo dopušteno da uđu u dvoranu kraj Đetinje - 70:63.

Nekoliko stotina navijača imalo je priliku da gleda podmlađeni sastav Slobode koji je za novu sezonu selektirao Oliver Popović. Neki od nosilaca igre iz prošle sezone napustili su klub, poput Dimitrija Nikolića koji će nastaviti karijeru u FMP-u, Đorđa Pažina koji će igrati za banjalučki Borac i Stefana Simića koji je prešao u redove zemunske Mladosti.

Ruku na srce, ekipa se preko leta pojačala, pre svega iz svojih redova, prebacivanjem Luke Aksentijevića, člana idealne petorke Roda juniorske lige Srbije za prethodnu sezonu, u prvi tim. Uz to stigao je David Miladinović na poziciji centra, Jan Novak kao plejmejker, Metju Hart kao bek i talenat iz NCAA, Nedeljko Prijović.

Rezultat je bio vidljiv već na startu utakmice. Sloboda je odigrala odličnu prvu četvrtinu, povela je gotovo dvocifrenom razlikom, ali je potom sebi ipak dopustila manji pad u igri, što je Studentski centar iskoristio i na poluvremenu je imao koš prednosti.

U drugom poluvremenu, Sloboda je ponovo "utegla" odbranu, ograničila je crnogorski tim na svega devet poena u trećoj četvrtini, a u poslednjoj je uz manje ili veće oscilacije sačuvala prednost na svojoj strani i slavila veliku pobedu.

Ekipa Slobode bi prema još nepotvrđenim informacijama mogla da se nađe u ABA 2 ligi za narednu sezonu, ali čelnici tog takmičenja još nisu utvrdili ni format takmičenja za iduću godinu, a tek bilo kakav konačan spisak učesnika. O tome će biti reči na narednoj Skupštini.

Video: Stadion zvanično poneo ime legendarnog Radomira Antića: Užičani svi u glas - Zaslužio je to!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA