≫ 

"Partizanu su najveći sponzori njegovi navijači": Ostoja Mijailović o finansijama za narednu sezonu

- Mnogi su mislili da ću da podnesem ostavku, da se sklonim zbog medijskih i navijačkih napada, ali mi je to dalo snagu da izdržim - poručuje prvi čovek crno-belih

  • 21
Promocija Željka Obradovića Foto: Nikola Tomić

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović tvrdi da će navijači biti najjači sponzori ambicioznog projekta koji je započeo ovog leta na čelu sa Željkom Obradvoićem.

Prvi čovek crno-belih ističe da je veliki broj sezonskih karata već rasprodat.

- U ovom trenutku smo prodali veliku većinu slobodnog kapaciteta sezonskih karata. Nama će ove sezone najjači sponzori biti navijači i to kupci pojedinačnih karata. Karta mora da ima svoju vrednost i ove godine imamo nula podeljenih besplatnih karata. To su ljudi prepoznali kao svojevrsnu pomoć klubu - istakao je Mijalović u razgovoru za klupsku televiziju.

O pritisku povratka u Evroligu, predsednik crno-belih kaže:

- Dolaskom Željka Obradovića, ali i kvalitetnih pojedinaca, perspektivnih mladih igrača, velika većina navijača smatra da je unapred sve gotovo. Ja sam i ranije govorio o tome, nije gotovo dok ne pobedimo, osvojimo trofeje i ispunimo ciljeve. Navijači vide dva sata košarke, ali iza zavese postoji proces koji mora da se uradi u klubu. Klub je velika organizacija, a utakmica je samo proizvod. Da bi taj proizvod vredeo morate da osvojite trofeje.

Prvi čovek crno-belih podvlači da će Partizan imati jedan od najmlađih timova u Evropi.

- Pretprošle sezone desila se tragedija i nepravda, korona i odluka Evrolige gde nam je uzeto to od čega smo što smo bili na korak, da se vratimo u Evroligu. Uspeli smo da se konsolidujemo, da dovedemo najbolji sportski "staf". Imaćemo jedan od najmlađih timova i u ABA ligi i u Evropi, naša ekipa će u proseku biti 23,5 godine starosti. Nedostaje nam još samo centar, ali ni njegov dolazak neće drastično promeniti prosek godina - ističe Mijailović.

Balša Koprivica, Željko Obradović Željko Obradović i Balša Koprivica; Foto: Printscreen/BC Partizan TV

Kaže i da je psihički teško podneo prethodnu sezonu, ali da se sve na kraju isplatilo.

- Pre neki dan su bile ankete na navijačkim stranicama gde je glasalo 3.000 navijača. Nisam očekivao taj procenat podrške od 81%, čak 2.500 navijača reklo je da ova uprava ima podršku. Psihički sam dosta teško podneo prošlu sezonu, ali sam znao šta će biti, izdržao sam. Mnogi su mislili da ću da podnesem ostavku, da se sklonim, što zbog medijskih, što zbog navijačkih napada. Neka služi na čast svakom ko me pljuvao, to mi je dalo snagu da izdržim - zaključio je Ostoja Mijailović.

Video: Ostoja Mijailović na promociji Željka Obradovića: Pretrpeo sam mnogo udaraca, ali se isplatilo danas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA