Žoc otkrio zašto je došao u Partizan: "Stalno pričaju o novcu, a ja sam ovde radio za nula dinara"

Svoju prvu utakmicu ovaj trener će imati u prijateljskom meču protiv Zlatibora

  • 82
Kk Partizan, Trening pred početak priprema Foto: Nikola Tomić

Željko Obradović se vratio u srpsku košarku posle 30 godina, vratio se u klub s kojim je uspeo da osvoji Evroligu, beogradski Partizan. Tada je bio mlad, neiskusan, ali sada se vraća kao najbolji trener u Evropi. Za grčke medije je dao širok intervju u kojem je otkrio svoj pravi razlog zašto je došao u Partizan posle toliko godina.

Stigao je popularni "Žoc", a sa njim su stigle i velike ambicije, kao i najviši mogući ciljevi. To se odmah videlo i sa prvim pojačanjima u ovom klubu.

Takva pojačanja su pokrenula i špekulacije o dolasku ovog trenera uz abnormalni budžet i ekipu kojoj bi pozavideli i neki timovi iz Evrolige.

Željko Obradović je narodski rečeno, otvorio dušu, te je ispričao sve što mu leži na srcu, a tiče se finansija i njegovog razloga za povratak u Partizan.

- Bio sam trener Partizana i u mojoj prvoj godini, osvojili smo sve tri titule. Osvojili smo ligu, kup Jugoslavije i Evroligu. Pronašli su čak i neki novac novac za bonuse, ali sam insistirao na tome da igrači budu prvi plaćeni. Rekao sam "Kad budete imali novac, daćete i meni". Došla je i druga godina, finansijska situacija je bila užasna. Radio sam za nulu! NULU! Dobio sam nula evra za godinu dana, nula dinara! - rekao je Željko Obradović, te je ubrzo i nastavio.

- Takva je bila situacija u mojoj drugoj godini u Partizanu. I sada, nalazim se u situaciji da odgovaram na pitanja onih koji kažu da radim samo za novac, da su za mene važni budžet i ugovori. Da li moram da im odgovaram? Sledeće godine sam otišao u Badalonu, ako pogledate budžet Badalone u poređenju sa ostalim klubovima, razumećete sve.

- Posle sam bio u Trevizu, Realu, Panatinaikosu i Fenerbahčeu. Ljudi će uvek biti tu da vas krive za nešto. Znam da je istina najbitnija, i da je bitno ono kako se ja osećam. S druge strane, posle 30 godina rada u ovom poslu i svega što sam postigao, mislim da sam stekao pravo da sam odlučujem o svom životu. Mogu da biram gde ću da radim. Onog dana kad sam se vratio u Partizan, na predstavljanju sam rekao da je razlog zašto sam se vratio duboko u meni. Zato što volim ovaj tim, zato što je sve počelo ovde s njim.

Video: Obradović o povratku Vestermana, Veselog i drugih miljenika navijača: Razgovaraćemo sa svima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    27. avgust 2021 | 16:23

    Legenda i pre svega veliki covek! Najveći trener u istoriji kosarke.

  • ...

    27. avgust 2021 | 14:04

    Hahahhaah, rece covek koji u nasoj zemlji radi za milion ipo po sezoni. Bas je dosao iz ljubavi, ali prema novcu

  • Mladen

    27. avgust 2021 | 15:59

    Bravo legendo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA