≫ 

"Nemamo šta da tražimo protiv Srbije": Hrvatski košarkaš iskreno o neuspesima svoje ekipe

Krunoslav Simon objasnio razliku između srpske i hrvatske košarke

  • 7
Rio 2016, Olimpijske igre, Košarka muškarci Srbija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Krunoslav Simon, hrvatski košarkaš, gostovao je u podkastu Inkubator, gde se osvrnuo i na duele Srbije i Hrvatske u košarci.

On je sumirao neuspehe Hrvatske u poslednjih nekoliko godina. Simon je inače član Anadolu Efesa prvaka Evrope u kome igra i Vasilije Micić.

Sve je počelo od debakla od Češke na EP u Francuskoj 2015. 80:59.

- Mi smo Balkanci, taj naš mentalitet. Igraš na EP u Lilu u hangaru u 12 ujutru, oni spremni kao puške. Naš mentalitet je uvek da igraš bolje protiv onih koji su jači.

- Onda se ja povredim, pa Ante Tomić, oni pogode svaki šut. Mi nemamo to da 'čupamo' do kraja i kada vidimo da gubimo 20 ne spuštamo na 10, nego ćemo da izgubimo 100. Tu je stvarno bio debakl - počeo je Simon.

Rio 2016, Olimpijske igre, Košarka muškarci Srbija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Godinu dana posle toga su usledile Olimpijske igre u Brazilu. U četvrtfinalu su poraženi od Srbije (86:83).

- Otišli smo 2016. godine u Rio. U grupi smo bili prvi. Izgubimo od Srbije. Kada pogledaš sastav Srbije, mi nemamo šta da tražimo sa njima. Treba biti objektivan. Imali smo taj meč na jedan šut. Kada bi stavio na papir ko je igrao za nas, ko za njih, to nema veze s vezom. Mi samo nismo objektivni.

- Nemaš igrače tog ranga. Oni imaju MVP-ja NBA lige (Nikola Jokić), Evrolige (Vasilije Micić) i Evrokupa (Miloš Teodosić) i ne plasiraju se na Olimpijske igre. Oni imaju igrače koji su top, top, top. Mi nemamo ni blizu. Očekujemo da bi mogli da igramo sa njima, zašto mi to očekujemo? Pet sati bi trebalo samo o tome da pričamo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA