≫ 

Dreksel nije dobio šansu kod Obradovića: Amerikanac napustio Partizan i prešao kod prvaka Poljske

Nastupaće za Ostrov Velikopoljski u predstojećoj sezoni Energa Basket Lige

  • 1
Trej Dreksel Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Bio je najavljivan kao veliko pojačanje, navijači su jedva čekali da ga vide u crno-belom dresu, ali se Trej Dreksel jako kratko zadržao u Partizanu. Zbog povrede šake koja ga je zadesila u meču protiv Mladosti u Superligi za koju je igrao tokom najvećeg dela prošle sezone, morao je ranije da završi takmičarsku godinu, a na početku nove nije se uklopio u planove Željka Obradovića.

Sjajni Amerikanac koji je rušio rekorde u našoj Košarkaškoj ligi Srbije, postavio najveći indeks koji je ikada viđen na nekoj utakmici u domaćem šampionatu od osamostaljenja zemlje, karijeru će nastaviti u redovima prvaka Poljske. Ostrov Velikopoljski objavio je da je potpisao saradnju sa ovim bekom.

Prošle sezone prosečno je beležio 22 poena po utakmici uz 7,6 skokova i 3,2 asistencije. Imao je preciznost od 44% iz igre i bio je jedan od ključnih šrafova koji je vodio zemunsku Mladost do polufinala ABA 2 lige gde su zaustavljeni od strane eventualnog šampiona, Studentskog centra.

Njemu je 25 godina, prve ozbiljnije košarkaške korake imao je na Grend Kenjon koledžu, a videćemo da li će mu novi trener dati šansu za debi već sutra. Poljaci već kreću u novu sezonu utakmicom Superkupa u kojem će se sastati Drekselov novi klub protiv Zjelone Gore.

Interesantno je da na klupi Ostrova sedi hrvatski trener Igor Miličić, koji je zasigurno imao udeo u dovođenju Amerikanca, prateći razvoj situacije u ABA ligi. Oni će se ove sezone takmičiti i u FIBA Ligi šampiona.

U Energa Basket Ligi ove sezone zaigraće veliki broj srpskih košarkaša: Nemanja Nenadić (Zjelona Gora), Dragan Apić (Zjelona Gora), Luka Ašćerić (Šljonsk Vroclav), Strahinja Jovanović (Šljonsk Vroclav), Novak Musić (Arka Gdinja), Danilo Ostojić (Hidrotrak Radom) i Đoko Šalić (Vilki Morskije Šćećin).

Video: Zagorac o svojoj novoj ulozi kapitena: To je velika odgovornost, koju sam spreman da prihvatim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eki

    31. avgust 2021 | 13:09

    Mislim da je to greska Partizana, ali ko sam ja da sudim.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA